Zavřít reklamu

Je to již pár měsíců, co jsme se dočkali slavnostního oznámení příchodu Projectu xCloud (tedy cloudového streamování her z Xboxu – pozn. red.) provozovaného Microsoftem na naše mobilní obrazovky. Ten na podzim podle plánu vážně dorazil, avšak jen na Android. Jablíčkáři tehdy ostrouhali a herního půstu se museli držet až doposud, jelikož služba do App Store stále nedorazila. To se naštěstí pomalu mění, jelikož Microsoft konečně vydal testovací verzi pro iOS, která hry z Xboxu přinese i na displeje iPhonů.

Není to tak dávno, co jme informovali o čtveřici nejlepších herních streamovacích platforem. Dlouho očekávaný Project xCloud od Microsoftu však na seznamu ze zřejmých důvodů chyběl. Zatím je totiž dostupný pouze v několika málo zemích a především dosud nepodporoval většinu jablečných zařízení. To se však dneškem mění.  Microsoft  se totiž umoudřil a pro hráče ve Spojených státech, Kanadě a Velké Británii připravil speciální testovací verzi pro iOS, díky které si mohou užít cloudové streamování her na iPhonech a iPadech. Testovací verze je omezena na pouhých 10 tisíc zájemců a obsáhne jedinou hru, kterou je Halo: The Master Chief Collection. Vše bude probíhat tradičně v rámci programu TestFlight, přes nějž budou mít testeři možnost si platformu stáhnout.

Přímé streamování z konzole pomocí Xbox Console Streaming zatím nedostupné nebude, a test se tak vztáhne výhradně na hraní pomocí vzdáleného cloudu. Microsoft se chce podle oficiálního vyjádření zaměřit spíše na užší testování, které odhalí kapacity serverů a především bude sloužit jako jakýsi technický zátěžový experiment. Účastníci testování se navíc budou s největší pravděpodobností střídat, především z důvodu velké poptávky. Vypadá to tedy, že Microsoft zpočátku zvolí 10 tisíc šťastlivců, které v průběhu zkrátka postupně obmění. Tak či onak se jedná rozhodně o krok dobrým směrem a světla naděje pro jablíčkáře, kteří by si v budoucnu své konzolové hry rádi zahráli také na malé obrazovce iPhonu. Co se beta verze týče, jedinou podmínkou je iOS 13.0 a vyšší, účet Microsoftu a bezdrátový ovladač od Xboxu. Snad se tedy podaří všechny mouchy vychytat brzy a služba na iOS a iPadOS brzy dorazí.

Dnes nejčtenější

.