Zavřít reklamu

Známé osobnosti to nemají lehké. Na každém kroku je pronásledují média či fanoušci, kteří po nich neustále žádají podpisy nebo fotografie. Díky rozmachu chytrých mobilních telefonů se pro řadu lidí stalo selfie nedílnou součástí setkání s celebritou. Jenže zatímco pro fanouška se jedná o jednu jedinou fotografii, dotyčná celebrita musela možná tento proces od začátku dne absolvovat nesčetněkrát. Není tedy divu, že řadu známých osobností začnou časem žádosti o fotografie či autogramy obtěžovat.

Někteří lidé mají navíc ve zvyku vybrané známé osobnosti takřka “stopovat” a žádat od nich autogramy ve větším množství, aby je pak následně zpeněžily. Tento jev neminul ani spoluzakladatele společnosti Apple Steva Wozniaka, který již v roce 2016 v této souvislosti na sociálních sítích prohlásil, že autogramy již rozdávat nehodlá. Nemusíte se ale obávat, že byste byli zcela ochuzeni získat autogram „Woze“. Jen vás to zkrátka bude něco stát. Doslova. Web SignedbyWoz.com je v provozu již několik let. Jeho hlavním účelem je prodej autentických fotografií, vlastnoručně podepsaných Stevem Wozniakem.

Kromě nich si ale můžete na této stránce zakoupit také retro produkty společnosti Apple nebo limitované sběratelské kousky, pochopitelně také opatřené Wozniakovým autogramem. Objednání podpisu z těchto stránek je pochopitelně nejvýhodnější pro obyvatele Spojených států, kteří mají poštové zdarma. Ceny podepsaných artefaktů sice nejsou nejnižší, “Woz” ale veškerý výdělek zasílá na dobročinné účely. Na webu si můžete koupit podepsané fotografie starých počítačů od Applu, fotografie samotného Wozniaka, ale třeba také podepsaný záběr z epizody seriálu Teorie velkého třesku, ve kterém Woz získal cameo. Komu by fotografie nestačila, může si objednat podepsanou základní desku, některý ze starších manuálů, myš, samolepky, nebo třeba disketovou jednotku. V nabídce je ale také třeba (Wozem) podepsaný životopis Steva Jobse. Podepsané předměty lze zaslat nejen po území Spojených států, ale také mezinárodně – v tom případě vyjde poštovné v přepočtu zhruba na 1360 korun.

Dnes nejčtenější

.