Zavřít reklamu

Apple si velmi potrpí na synchronizaci všech svých zařízení. Ve skutečnosti se tedy vše, co uděláte na iPhonu či iPadu, může objevit i na iPadu. V některých případech však tohle sdílení a synchronizace není tak užitečná, jak se může zdát. Pokud vám například přijde zpráva na iPhone, tak se její oznámení automaticky objeví také na iPadu, MacBooku, Apple Watch a dalších zařízeních, která jsou zaregistrována pod stejným Apple ID. Mnoho uživatelů na iPadu například maluje anebo provádí další kreativní záliby, při kterých jednoduše nechtějí být rušeni. Jedna taková zpráva vás tedy dokáže pěkně rozhodit. Jak lze tedy nastavit, aby se zprávy z iPhonu neobjevovaly také na iPadu? To si ukážeme v tomto článku.

Jak nastavit, aby vás na iPadu nerušily příchozí SMS a iMessage z iPhonu

Pokud chcete na vašem iPhonu úplně zakázat přijímání zpráv z iPhonu a nechcete zprávy ani posílat, tak je postup velmi jednoduchý. Přesuňte se na váš iPad, kde otevřete nativní aplikaci Nastavení. Jakmile tak učiníte, tak v sekcích nastavení najděte sekci Zprávy, kterou rozklikněte. Zde už jednoduše stačí, abyste pomocí přepínače deaktivovali funkci s názvem iMessage. Před deaktivací se objeví ještě upozornění, které stačí potvrdit. Tímto zajistíte, že vás na iPadu nebude nikdo otravovat, a zároveň nebudete ani vy otravovat psaním zpráv ostatní a budete se plně soustředit na kreativní tvorbu.

V případě, že se na iPadu nechcete úplně vzdát možnosti přijímat a odesílat zprávy, tak lze deaktivovat oznámení. Stačí, abyste na vašem iPadu otevřeli nativní aplikaci Nastavení, kde rozklikněte možnost Oznámení. Zde poté sjeďte níže k seznamu aplikací, kde najděte aplikaci Zprávy. Poté na tuto kolonku klepněte a pomocí přepínače deaktivujte možnost Povolit oznámení. Tímto dojde ke kompletní deaktivaci oznámení z aplikace Zprávy na iPadu. Pokud chcete například pouze deaktivovat zobrazování bannerů, či notifikací v ovládacím centru či při uzamčení, tak tyto možnosti stačí odškrtnout.

Dnes nejčtenější

.