Zavřít reklamu

Apple čelil v minulých měsících ostré kritice za to, že začal přehlížet profesionální uživatele, jelikož naprostou většinou svých produktů cílil spíše na uživatele běžné. To se však na konci loňského roku diametrálně změnilo, jelikož jsme se dočkali představení 16” MacBooku Pro a spuštění prodejů Macu Pro a Pro Display XDR – tedy produktů, které jsou vyloženě profesionálními nástroji. A jak se zdá, Apple v tomto směru zatím polevit nehodlá. V nejnovější betě macOS Catalina 10.15.3 se totiž objevují zmínky o softwarovém vylepšení Pro Mode, které má zlepšit práci na Macích. 

macOS-Pro-Mode

Beta toho o Pro Modu prozrazuje zatím relativně málo. Víme z ní víceméně jen to, že ji bude možné zapínat a vypínat stejným způsobem jako režim Nerušit, přičemž i on nabídne automatickou aktivaci či deaktivaci po uplynutí určitého časového úseku. Novinka je pak v betě popisována tak, že po její aktivace mohou aplikace běžet rychleji, ale výdrž baterie bude nižší a hluk ventilátoru se může zvýšit. Jednat se tedy bude dle všeho o dočasné zvýšení výkonu stroje, čehož Apple docílí ignorováním některých omezení nastavených za účelem úspory energie – tedy třeba právě rychlosti ventilátoru a podobně. 

Z bety sice přímo nevyplývá, že bude novinka dostupná jen na MacBoocích, nicméně vzhledem k tomu, že se v jejím popisu hovoří o zkrácení výdrže baterie je vcelku pravděpodobné, že bude skutečně jen na jablečné laptopy. Její dostupnost by pak měla být alespoň dle určitých indícií v betě omezena jen na stroje s novým vnitřním tepelným designem, který podobnou věc umožňuje. Ten v současnosti nabízí jen 16” MacBook Pro, avšak již brzy se k němu velmi pravděpodobně připojí i 13” verze. Na další detaily o novince si budeme muset nicméně ještě počkat. 

Dnes nejčtenější

.