Zavřít reklamu

Krátce po spuštění prodejů nového Pro Display XDR zveřejnil Apple na svých stránkách podpůrný dokument, který odhaluje všechny Macy, jenž jsou s novinkou plně kompatibilní. Suverénně největším překvapením tohoto seznamu pak byla absence iMacu Pro, kterou mnozí jablíčkáři označovali vzhledem k jeho brutálnímu výkonu spíš za chybu Applu v dokumentu, nežli skutečnost. Dnes se však ukázalo, že se o chybu tak úplně nejedná. 

Přestože jsou dodací doby nových Maců Pro a Pro Display XDR po celém světě skutečně dlouhé a při objednání některého z těchto produktů dnes se jej dočkáte nejdříve na konci ledna, někteří šťastlivci už mají novinky doma. Jedním z nich je i střihač Thomas Grove Carter, který vlastní mimo jiné právě iMac Pro a tudíž mohl jako jeden z prvních provést test kompatibility. Ten dopadl svým způsobem kontroverzně. Nový displej sice s iMacem Pro funguje, avšak jen v 5K rozlišení. Novinku, která nabízí rozlišení 6K, tedy naplno s tímto strojem nevyužijete. Naopak nedávno představený 16” MacBook Pro si s displejem v rozlišení 6K rozumí.

Proč 6K rozlišení iMac Pro nepodporuje není zatím zcela jasné. Odpovědi na tuto otázku se však dozvíme pravděpodobně již velmi brzy, jelikož si na novinky posvítí odborníci z iFixit, kteří veškeré technické nejasnosti zpravidla vyjasňují. A jelikož je nedokonalá kompatibilita displeje s iMacem Pro jedním z největších otazníků, jeho prozkoumání si zajisté nenechá iFixit ujít. 

Dnes nejčtenější

.