Zavřít reklamu

Nedávno jsme vás informovali o tom, že ředitel Applu Tim Cook absolvoval krátkou návštěvu Japonska. V jejím rámci navštívil místní Apple Story, pobočky dodavatelů i sídla vývojářů, a v Tokiu poskytl rozhovor pro Nikkei Asian Review. V interview přišla řeč například na rozmanitost u dodavatelů Applu nebo na aktivity, které cupertinská společnost vyvíjí na poli péče o zdraví.

Dodavatelský řetězec Applu označil Cook za velmi různorodý, a v rozhovoru uvedl, že zaměstnává lidi ve Spojených státech i jinde po světě. „Ve Spojených státech jsme vytvořili více než dva miliony pracovních míst. Skla pro iPhony vyrábí společnost Corning v Kentucky. Řada polovodičů pro iPhone je vyráběna ve Spojených státech,“ uvedl Cook, a dodal, že ve Spojených státech zdaleka neprobíhá jen sestavování finálního produktu. V této souvislosti zdůraznil Tim Cook partnerství se společností Seiko Advance, která se stará o vývoj barev pro iPhony včetně letošní půlnoční zelené.

Podle Tima Cooka není při výběru partnerských dodavatelů podstatná ani tak země jejich původu, jako spíše kvalita služeb, kterou jsou schopni Applu poskytnout. V souvislosti se zmíněnou firmu Seiko Advance Cook uvedl, že se Apple pro partnerství s ní rozhodl právě z toho důvodu, že byla schopná vytvořit požadovanou barvu pro iPhone.

V průběhu rozhovoru Cook také zmínil že pro Apple je důležité vyrábět co nejkvalitnější produkty a poskytovat co nejkvalitnější služby, nikoliv provádět změny pro změny samotné, a v této souvislosti dodal, že připravovaná produktová linie Applu nebyla nikdy silnější, stejně jako schopnost firmy inovovat. V rámci rozhovoru Cook také připomněl, že největší přínos, který chce Apple přinést současné společnosti, souvisí s lidským zdravím. Své odhodlání angažovat se ještě aktivněji ve zdravotní péči dokazuje Apple nejen funkcemi svých Apple Watch, ale například také spoluprací se zdravotními pojišťovnami a dalšími zdravotnickými organizacemi. Plné znění rozhovoru najdete zde.

Dnes nejčtenější

.