Zavřít reklamu

Nic na světě nenahradí čas, který věnujete svému čtyřnohému kamarádovi a ani s tím nejlepším a nejdražším balónkem si nevyhraje sám tak, jako s obyčejným kusem klacku, když si s ním budete hrát vy. Pokud někdo potřebuje pro psa nebo kočku krmítko kompatibilní s iOS, pak by si měl koupit rybičky. V následujícím článku najdete podle mě ty nejlepší hračky, které vašeho nejlepšího přítele dokáží zabavit, pohlídat nebo ochránit. Všechny jsou však určené buď k tomu, abyste si s nimi hráli spolu s ním, nebo aby jej zabavili ve chvíli, kdy se mu skutečně nemůžete věnovat.

GoPro Fetch

Napadlo vás někdy, jaké je to vidět svět z pohledu psa? Jak to asi vypadá, když se vší rychlostí rozeběhne přes louku a se vší vervou skočí do rybníku za balónkem. Pokud vás to zajímá, pak není nic snadnějšího, než pomocí oficiálního příslušenství od GoPro s názvem GoPro Fetch nainstalovat na svého kamaráda kameru a pustit se do natáčení. Popruhy jsou kompatibilní s naprostou většinou psích plemen a díky množství nastavení jste schopni přizpůsobit rozměry přesně na postavu vašeho psa. GoPro pak uvádí, že by váha psa neměla být pod 7 kilogramů, aby pro něj bylo bezpečné mít na svém postroji kameru. Maximální váha psa je pak 54 kilogramů, v případě maximální váhy však záleží především na postavě, nikoli na kilogramech. GoPro Fetch je kompatibilní s kamerami GoPro Hero a pokud vašemu psovi nevadí stát se na pár minut stativem, pak je to rozhodně zajímavá možnost, jak zjistit, co vlastně vidí váš kámoš, když se bezhlavě vrhá za aportem.

iFetch

Nevím jakého psa máte vy, ale můj Mac (ano tak se vážně jmenuje, iPhone mi přišlo trapné), dokáže běhat za balónkem zhruba dva dny v kuse. Poté přijde domů, na dvacet minut si lehne a může běhat další hodiny a hodiny. Pokud vás už bolí ruka nebo zkrátka jen nejste zrovna doma, pak je automatický vrhač míčků tím pravým společníkem. Jedná se však o hračku, která je určena spíše na domácí použití. Přece jen totiž umožňuje vrhnout balónek na předem nastavených tři, šest nebo devět metrů. To sice není nijak extrémní vzdálenost, ale na rozdíl od vás to dokáže dělat stejně dlouho, jako váš čtyřnohý kámoš. iFetch je určen především pro menší plemena psů, protože dokáže vrhat míčky o šířce 4 cm, které se hodí pro jezevčíky a jim podobná plemena.

Furbo Dog Camera

Když už nemůžete trávit se svým psem nebo kočkou čas a jste například v práci, můžete jej přesto pozorovat, mluvit na něj, a dokonce jej i odměnit. Furbo Dog Camera je IP kamera, pomocí které můžete svého psa pozorovat při tom, co dělá, když nejste právě doma. Kamera slouží také jako komunikační zařízení, pomocí kterého můžete na psa mluvit a slyšet jeho štěkot. Pokud jste s jeho chováním spokojeni, stiskem tlačítka na displeji svého telefonu s iOS nebo Androidem mu přímo z kamery mu vystřelíte pamlsek. Zásobník v kameře pojme až 100 pamlsků, takže ji nemusíte neustále doplňovat. Samozřejmostí je pak propracovaná aplikace, která vám umožňuje psa také natáčet nebo fotit. Kamera se navíc hodí i jako klasické IP kamera pro monitorování domu nebo bytu v době vaší nepřítomnosti.

PlayDate

Máte doma milovníka balónků? Pak pro něj máme jeden inteligentní balónek, který nese název PlayDate. Jedná se o kuličku, ve které je další kulička, jenž je vyvážena gyroskopem. V té je pak umístěna kamera, díky které můžete natáčet a fotit vašeho psa nebo kočku v neuvěřitelných pózách v momentě, kdy bude kuličku honit. Aby bylo vše ještě zábavnější, můžete kuličku ovládat pomocí virtuálního joysticku ve svém iPhone. Kulička se pohybuje po místnosti pomocí ovládání z vašeho iPhone, zatím co gyroskop se stará o to, aby kamera stále mířila na vašeho čtyřnohého kamaráda. Pořízené záběry musí stát skutečně za to. Jediné čeho se bojím je fakt, že plastovou kouli chránící kameru může pes podle mě snadno poškrábat a záběry tak za pár hodin hraní budou ovlivněny právě stavem samotného obalu.

GPS lokalizátory

Ačkoli jediné zařízení, které vám mohu skutečně na 100% doporučit je určeno jen pro velká plemena, záměrně jsem GPS lokalizátory pro psy a kočky přidal na náš seznam. Rád bych totiž uvedl na pravou míru, jak vlastně lokalizátory fungují. Na trhu je jich velká řada, z nichž ty nejlevnější fungují například jen na bázi Wi-Fi. To znamená, že si lokalizátor vytvoří Wi-Fi síť a z té pak posílá data do vašeho telefonu. Jakmile je telefon mimo dosah této sítě, máte smůlu. Dalším principem je pak funkčnost na základě GSM, což znamená, že po vás většina výrobců chce měsíčně nějaký ten paušál za to, že vám data přes GSM mezi modulem na obojku a vašim telefonem posílá.

V obou případech se však v drtivé většině případů jedná o zařízení, která mohou mít kvůli své konstrukci problém s tím, že v lese nebo v zastavěných oblastech nemusí GPS signál správně fungovat. Pokud však máte skutečně velkého psa, ideálně lovecké plemeno, pak je asi tím nejlepším, co lze koupit řešení od Garminu. Za Astro 300 sice dáte zhruba patnáct tisíc korun, ale máte jistotu, že svého psa najdete. U levných řešení, které se připínají na obojek si dejte vždy pozor na to, na jakém pracují principu a zda se za ně neúčtují také nějaké další měsíční poplatky.

Chuckit – nejlepší balónky na světě!

Přesto, že je tento článek na LsA a je věnovaný smart hračkám, věřím, že když už čtete článek pro majitele psů, pak jistě oceníte nějaký ten tip na klasickou hračku za pár korun. Pokud se řekne balónek, vybavím si jedině Chuckit. Balónky, které jsou neuvěřitelné. Mají neuvěřitelnou výdrž, neobsahují nic škodlivého pro vašeho kamaráda a navíc, se rok co rok vyvíjejí. Zatím co v loňském roce inženýři ze společnosti Chuckit přišli s balónkem, který má vylepšený odskok, letos jsou zde hned dvě horké novinky. Jednak je zde balónek s názvem Breathe right, který umožňuje vašemu kamarádovi i v během aportování volně dýchat pusou. Další novinkou je pak Hydro balónek, do kterého nalijete vodu a ta se z něj postupně dostává ven a tím ochlazuje psa. Samozřejmě je v nabídce i řada dalších skvělých hraček od Chuckit, které Mac skutečně miluje a věřím, že potěší i vašeho kámoše.

Dnes nejčtenější

.