Zavřít reklamu

Většina technologických gigantů je na trhu práce považována za prestižní příležitost a nabídku, která se neodmítá. Konec konců, kdo by nechtěl pracovat u Facebooku, Googlu, Microsoftu, nebo právě Applu? Přesto nejsou recenze od zaměstnanců vždy tak lichotivé a nic není tak růžové, jak se zdá. I z tohoto důvodu přišla jablečná společnost ve Velké Británii o první pozici v žebříčku nejlepších zaměstnavatelů. Místo ní si první příčku vydobyla společnost zaměřená na hubení škůdců, Rentokil Initial.

Ač je Apple považován za jednoho z nejlepších zaměstnavatelů, minimálně tedy v technologickém odvětví, ne všude se mu podařilo stát se jedničkou. Ve Velké Británii sice jablečná společnost dosud excelovala a dlouhá léta si držela první místo, avšak tomu je konec a místo ní se na trůně usadila deratizátorská společnost Rentokil Initial. Výsledky se ale určují výhradně podle recenzí na pracovních portálech, což je vzhledem k časté anonymitě poměrně nic nevypovídající. Přesto se jedná o jediného nadnárodního giganta, kterému se podařilo dostat do seznamu pěti nejlepších zaměstnavatelů ve Velké Británii, což je úspěch sám o sobě. Ostatně, Apple po celém světě zaměstnává přes 132 tisíc lidí a z toho 6500 právě ve Spojeném království, z nichž 2500 pracuje přímo v Londýně. Není divu, v zemi je otevřeno několik jablečných obchodů a v roce 2016 technologický gigant slavnostně otevřel nový komplex v továrně Battersea, která má sloužit jako hlavní ústředí.

Tak či onak, stále se jedná o solidní výsledek a i druhé místo se počítá. Zaměstnanci po celém světě jsou s prací u Applu nanejvýš spokojení, o čemž vypovídá nejen poměrně dlouhodobé setrvání u společnosti, ale zejména samotné výpovědi a recenze zaměstnanců. Nezbývá než čekat, zda se technologický gigant pokusí získat první příčku zpět, nebo se s výsledkem spokojí. Apple je však zkrátka pojem a práce u něj se stala snem jak mnoha studentů technických oborů, tak lidí, kteří se v tomto sektoru již nějakou dobu pohybují.

Dnes nejčtenější

.