Zavřít reklamu

V dnešních ranních hodinách jsme se dočkali spuštění jablečné streamovací služby, která nese název Apple TV+. Mnoho uživatelů však stále neví, co od této služby očekávat. Jakým způsobem si lze pořídit předplatné, jak můžete službu sdílet s ostatními členy rodiny, a jak stahovat obsah do zařízení? Pokud se chystáte Apple TV+ pořídit, anebo se rozhodujete mezi Apple TV+ a ostatními konkurenčnímu službami, tak by vám tento článek mohl pomoci.

Rodinné sdílení

Možná vás zajímá, jakým způsobem funguje sdílení Apple TV+ v rámci rodinného sdílení. Postup je to velice jednoduchý a celý koncept této „nabídky“ také. Už jistě víte, že předplatné Apple TV+ vychází na 139 korun měsíčně. Tato cena platí jak pro vás jakožto jednotlivce, tak také pro ostatní členy v rámci rodinného sdílení. Celkově může být součástí rodinného sdílení až šest členů, kdy se každý z nich může pod jiným Apple ID dívat na odlišný pořad. Odpadá tedy nutnost sdílet s někým jiným vaše uživatelské jméno a heslo.

Co v rámci Apple TV+ získáte?

Pokud se rozhodnete pro předplacení Apple TV+, tak je nutné podotknout, že nezískáte veškerý obsah v aplikaci Apple TV zdarma. Po předplacení získáte zdarma přístup k pořadům, které pochází z Apple Originals. Nové pořady z Apple Originals budou do Apple TV+ přidávány každý měsíc. Všechny pořady jsou k dispozici ve 4K HDR / Dolby Vision kvalitě a většina z nich má také zvuk Dolby Atmos. Někteří uživatelé se také ptali na to, zdali lze jedno předplatné uplatnit na všech jejich zařízeních. Odpověď na tuto otázku zní ano – není tedy nutné zakupovat předplatné na každé vaše zařízení zvlášť. Zkrátka a jednoduše, tam, kde se přihlásíte pomocí svého Apple ID, bude Apple TV+ dostupné.

Předplatné zdarma

Apple nabízí v rámci spuštění Apple TV+ týdenní zkušební dobu naprosto zdarma. Její aktivaci jsme popsali v tomto článku. Pokud navíc patříte mezi zákazníky, kteří si nedávno anebo nyní, zakoupili nový produkt od jablečné společnosti, tak máte nárok na celý rok Apple TV+ zdarma. Veškeré podmínky týkající se této akce jsme popsali v tomto článku. Každý z nás má tedy minimálně týden na to, aby si mohl vyzkoušet, zdali mu Apple TV+ doopravdy vyhovuje, či nikoliv. Pokud patříte mezi studenty a předplácíte si Apple Music, tak můžete využít akce pro využívání Apple TV+ naprosto zdarma.

Roční předplatné

Jak už jsem zmínil výše, tak měsíční předplatné Apple TV+ vás vyjde na 139 korun měsíčně pro celou rodinu. Pokud byste však chtěli ušetřit a pořady z Apple TV+ vás jednoduše baví, můžete sáhnout po ročním předplatném. To vyjde na 1 390 korun a oproti měsíčním předplatným získáte prakticky dva měsíce zdarma. Výběr mezi měsíčním a ročním předplatným můžete učinit tak, že otevřete App Store, a poté v pravém horním roku klepnete na ikonu vašeho profilu. Poté se přesunete do sekce Předplatná, kde rozkliknete Apple TV+. Taky už si můžete zvolit, zdali sáhnete po měsíčním, či ročním předplatném.

Stahování obsahu

Zajímavá je možnost, pomocí které si můžete vaše oblíbené pořady stáhnout přímo do iPhonu, iPadu, iPodu touch, či Macu. To znamená, že pokud si oblíbíte v Apple TV+ nějaký seriál či jiný pořad, tak si jej můžete stáhnout pro offline sledování. Vaše oblíbené pořady si tedy budete moci pustit i tam, kde nebudete připojeni k síti. Tato možnost je velmi zajímavá například pro školáky, kteří každý den dojíždí autobusem. Namísto poslouchání písniček si můžete stáhnout oblíbený seriál a při cestě do školy si jej pustit.

Kde si můžete Apple TV+ předplatit?

Pokud patříte mezi uživatele, kteří v App Storu marně hledají aplikaci Apple TV+, tak vás mohu ujistit, že ji zde nenajdete. Jak už jsem zmínil v jednom z předchozích odstavců, tak se předplatné Apple TV+ zakupuje v aplikaci Apple TV. Ta je k dispozici prakticky na všech jablečných zařízeních, od iPhonu, přes iPad, až po Mac a samozřejmě Apple TV. Aplikaci Apple TV můžete stáhnout naprosto bezplatně z App Storu pomocí tohoto odkazu.

Dnes nejčtenější

.