Zavřít reklamu

Milovníci seriálů jistě znají stránku www.topserialy.to. Ještě včera se jednalo  o stránku s mnoha seriály, která fungovala opravdu velmi spolehlivě. Byla-li přes noc ve Spojených státech premiéra epizody vašeho oblíbeného seriálu, mohli jste se spolehnout, že ráno vstanete a epizoda na těchto webovkách bude. S tím je ale nyní konec.

Pokud se podíváte nyní na stránky topseriálů, uvidíte jen strohé rozloučení.  ,,Služby verystream, openload, streamango a rapidvideo ukončily svůj provoz. Vzhledem k tomu, že odkazy na videa byly z těchto zdrojů, rozhodli jsme se ukončit provoz i my. Farewell, RIP.“ Zatímco milovníci seriálů pláčou, jiní slaví. Jelikož se jednalo o pirátství, semkla se v tomto boji proti výše zmíněným službám The Alliance for Creativity and Entertainment (ACE), což je sdružení poskytovatelů streamovaného video obsahu. Najdeme zde společnosti jako Netflix, The Walt Disney Company, Warner Bros, Discovery, HBO, Amazon, Hulu, Sony a další. ACE tedy slaví velké vítězství. Ve svém prohlášení například tvrdí, že takový Openload tvořil 72 % obsahu 50 největších pirátských webů s videem na světě, což je opravdu obrovské číslo.

ACE se v minulosti zavázala, že bude zákonnými postupy chránit tento trh, který sestává z obsahu členských společností. Podle předsedy ACE byla ve hře i mimosoudní dohoda s pirátskými společnostmi. Ty ale na výzvy patřičně nereagovaly. Následně byl tedy u našich německých sousedů zahájen soudní spor, který po několika měsících vedl k vypnutí pirátských serverů Openload, Streamanga a dalších. Pokud nyní budete chtít vyhledat web těchto služeb, budete přesměrováni na stránky ACE.

Dnes nejčtenější

.