Zavřít reklamu

Nové AirPods Pro, které APple představil včera večer, toho nabízí skutečně spoustu nového. Kromě aktivního potlačení okolního hluku, voděodolnosti či odolnosti vůči potu přichází třeba i s režimem propustnosti. Pojďme se společně na tento režim podívat podrobněji.

Nejedná se o deaktivaci aktivního potlačování hluku

Možná by jste čekali, že Apple v rámci marketingu nazval běžnou věc speciálním termínem, který má vzbuzovat něco extra. V tomto případě to tak ale není, jelikož režim propustnosti doopravdy není pouhá deaktivace aktivního potlačování hluku. Tento režim zaručuje, že při jeho aktivaci i nadále funguje aktivní potlačování hluku, avšak jen u některých zvuků. Pokud se například chystáte běhat, anebo se třeba potřebujete s někým bavit, tak při aktivaci režimu propustnosti uslyšíte například zvuk jedoucích aut či mluvené slovo osoby. Zkrátka a jednoduše, AirPody Pro se v režimu propustnosti propouští do vašich uší jen důležité zvuky, zatímco ty ostatní tlumí.

Jednoduché přepínání

Nové AirPods Pro mají de facto tři režimy. První z nich představuje funkci aktivní potlačování hluku, druhý režim je v podobě aktivního režimu propustnosti, a třetí je poté úplná deaktivace aktivního potlačování hluku. Mezi prvními dvěma režimy budete schopni jednoduše přepínat pomocí tlakového senzoru na těle sluchátek, úplnou deaktivaci potlačování hluku budete moci společně s ostatními režimy přepínat v rámci iOS či iPadOS. V tomto případě bude stačit, když otevřete ovládací centrum, kde podržíte prst na hlasitosti. Poté už se vám zobrazí jednoduchá možnost přepínání režimů s dalším ovládáním.

Jaké zvuky jsou propouštěny?

Při aktivním režimu propustnosti jsou propouštěny zjednodušeně řečeno všechny důležité zvuky – tedy především ty důležité pro vaší bezpečnost či pro snadnou komunikaci s okolím. Pokud tedy půjdete po rušné ulici, uslyšíte zvuky blízko projíždějících aut či jiných dopravních prostředků a ostatní zvuky, které vás mohou upozornit na blížící se nebezpečí. Pokud zase potkáte nějakého vašeho známého, se kterým si budete chtít povídat, tak opět stačí aktivovat či mít aktivní režim propustnosti, díky čemuž uslyšíte mluvené slovo i se sluchátky v uchu.

Vyrovnávání tlaku

Velice zajímavá je funkce vyrovnávání tlaku. To se děje pomocí soustavy průduchů a zaručuje, že budou zvuky z okolí přirozené a čisté. Pokud na vás například někdo bude mluvit, díky technologii vyrovnávání tlaku uslyšíte hlas dotyčného tak, jako kdybyste sluchátka vůbec neměli. To samé platí i pro ostatní případy. Zvuky, které se v režimu propustnosti propustí, tak budou přirozené a nikoliv zkreslené. Nikdy tedy nebudete zmatení.

Dnes nejčtenější

.