Zavřít reklamu

Stalo se již jakousi tradicí, že na podzim Apple do svých operačních systémů přidá desítky nových emoji, kterými rozšíří jejich už tak široký stávající arzenál. Ani letošek nebude v tomto směru výjimkou, což ostatně potvrdil Apple už na jaře, kdy skrze tiskovou zprávu ukázal, jak budou chystaní emoji pro iOS 13, iPadOS 13, watchOS 6 a macOS 10.15 vypadat. Tuto novinku si pak můžeme od včerejška osahat i my.

Ve včerejší druhé betě iOS 13.2 se objevilo na 59 zbrusu nových emoji (respektive 75, pokud počítáme všechny variace pohlaví a 230, pokud počítáme variace pohlaví a odstínů pleti). Naleznete mezi nimi relativně velké množství zvířat v čele s orangutanem, vydrou, skunkem, lenochodem či plameňákem. Do sekce jídla zase přibyl česnek, cibule, vafle, falafel, máslo, ústřice nebo třeba kostka ledu. Za zmínku rovněž stojí emoji znázorňující hendikepy, tedy například naslouchátko, protézy, osoba s hůlkou, vodící pes, invalidní vozík či hluchá osoba. Zkrátka i letos je z čeho vybírat. 

Noví emoji budou veřejnosti zpřístupněni s ostrou verzí iOS 13.2, která by mohla světlo světa spatřit odhadem na konci tohoto, maximálně pak v polovině příštího měsíce. Jelikož jsou vázáni přímo na konkrétní verzi systému, bude na něj nutné jak pro jejich využívání, tak i pro zobrzování aktualizovat. Pokud tak uživatel neučiní, nejen že je nebude moci posílat, ale jakmile mu budou někým zasláni, nebude je schopen zobrazit. Na druhou stranu, žádný z nových není zřejmě natolik zásadní, aby vás k aktualizaci na nový systém donutil, pokud se vám do ní nechce. Ostatně, právě neustálé přidávání emoji je mnohými jablíčkáři vnímáno velmi negativně a Apple za tuto činnost sklízí čím dál častěji kritiku.

Dnes nejčtenější

.