Zavřít reklamu

Jak už jsem psal před pár hodinami v unboxingu, pokud se pro iPhone 11 Pro Max rozhodnete, do rukou dostanete relativně velkou a těžkou krabičku. Ukrývá totiž telefon, který je o poznání větší a těžší než jeho dva bratříčci. Nicméně mě osobě v ruce tento model vůbec těžký nepřijde a to i přesto, že již rok používám iPhone XS s váhou 177 gramů. Telefon se Applu podařil skutečně dokonale vyvážit, díky čemuž v ruce působí skutečně velmi příjemně a zdá se lehký, byť se jedná o nejtěžší iPhone, který kdy Apple vyrobil. 

Kromě váhy mě na první pohled zaujaly i matná záda, která vypadají dle mého názoru skutečně skvěle. Na dotyk mírně připomínají klasický hliník, ze kterého Apple své telefony vyráběl ještě donedávna, avšak v porovnání s ním klouže mnohem méně. Super je i to, že oproti lesklému sklu se na něm zachycují otisky prstů a ostatní nečistoty daleko méně, byť v mírné míře se s nimi setkávat přesto budete. Nicméně musím subjektivně říci, že telefony s lesklými zády se mi drží o něco lépe, respektive mám u nich jistější úchop, což je zrovna u tohoto velikána jednou z nejdůležitějších věcí. Přeci jen, 6,5” displej není zrovna ideální pro ovládání jednou rukou a to ani v případě, že máte ruce větší. Na druhou stranu, naprostá většina z nás stejně používá iPhony v kombinaci s kryty, takže matná či lesklá záda a jejich úchop asi až takovým úskalím ve výsledku nebude. 

Nastavování iPhonu 11 Pro Max

Co se týká zpracování telefonu jako takového, to hodnotím stejně jako v případě ostatních letošních iPhonů na jedničku z hvězdičkou. Sklo v kombinaci s leštěnou ocelí je totiž zkrátka trefa do černého a to v jakékoliv barevné kombinaci – tedy i ve zlaté, kterou nyní testuji. Velmi se mi líbí zejména ladný přechod mezi matnými zády a lesklým modulem fotoaparátu, ze kterého “vyčuhují” tři objektivy. Přiznám se, že právě fotoaparátu a jeho zpracování jsem se ještě před představením novinek děsil, jelikož z mnohých úniků nevypadal tento prvek zrovna skvostně. Design, který Apple zvolil, mě však rozhodně neuráží, byť by bylo fajn, kdyby byly objektivy zapuštěny zcela do modulu, čímž by byly lépe chráněny. Jasně, ocelové kroužky, které je obepínají, něco vydrží, avšak minimálně pro lepší pocit z bezpečnosti by bylo zkrátka fajn řešení se zapuštěním. Jinak ale nejde zádům na 11 Pro Max vytknout zhola nic. Naopak je fajn, že díky jejich velikosti na nich nepůsobí fotoaparát tak výrazně či chcete-li rušivě jako na menších iPhonech 11 či 11 Pro. Na těch se sice také nejedná o nic hrozného, avšak o nenápadnosti lze alespoň částečně mluvit skutečně jen u 11 Pro Max. 

Záda si zamilujete, předek však nepřekvapí.

Zatímco na záda by se člověk vydržel díky mnoha změnám dívat hodiny a zkoumat každou jejich část, v případě přední strany je tomu přesně naopak. Žádné změny se tu totiž bohužel neodehrály, kvůli čemuž by si tak méně zkušený uživatel zepředu loňský a letošní iPhone mohl velmi jednoduše poplést. Ten zkušenější by je pak dokázal odlišit podle velikosti horního reproduktoru, jelikož ten se u 11 Pro Max relativně dost zmenšil. To je však ve výsledku stejně úplně jedno, protože to viditelně neovlivnilo zhola nic. Výřez, který je stále pro mnohé trnem v oku, tedy zůstal i protentokrát ve stejných rozměrech. 

Když jsem telefon poprvé zapnul, základně nastavil a začal jej testovat, nemohl jsem si nezamilovat displej. Ten je totiž skutečně parádní a přestože se liší od loňských modelů “jen” v kontrastu a jasu, přijde mi, že obraz na něm je skutečně lepší. Nejedná se sice o žádné obří rozdíly, avšak už to, že se kvality úžasného Super Retina panelu podařily Applu ještě posunout výše je samo o sobě úctyhodné. Za tento krok tedy Apple rozhodně zaslouží palec nahoru. U takto velkého telefonu má navíc kvalitní displej snad ještě větší smysl než u iPhonu 11 Pro, jelikož 6,5” přímo vybízí ke sledování filmů, seriálů či hraní her. To vše je totiž na větším displeji zkrátka lepší a kdo říká, že ne, ten si to ještě nevyzkoušel. 

Hello iPhone 11 Pro Max

Ujít jsem si nemohl nechat ani fotoaparát, byť jsem už dopředu věděl, jaký výkon od něj očekávat. Přeci jen, v ruce jsem si minulý pátek podržel jak 11 Pro, tak i 11 a tudíž už jsem s ultraširokoúhlým objektivem, který je největší novinkou letošních fotomodulů, vcelku dobrý kamarád. Fotoaparáty jsem si nemohl vynachválit u výše zmíněné dvojice a vzhledem ke stejným parametrům fotoaparátu 11 Pro Max si nemůžu logicky vynachválit ani ten. Telefon totiž fotí skutečně úžasně a i sebehůř vyfocená fotka vypadá ve výsledku vcelku fajn. Kdybych tedy měl fotoaparát nyní v krátkosti shrnout, řekl bych, že je to jeden z prvků, který si u letošních iPhonů – ať už 11 či 11 Pro – skutečně zamilujete. 

Kdybych tedy měl iPhone 11 Pro Max po pár hodinách používání zhodnotit, odnesl by si skutečně vysoké skóre. Letos se zkrátka Applu telefony povedly a to ve všech směrech. Záleží tak skutečně jen na vás, zda chcete displej menší, větší či chcete ušetřit. Ani v jednom případě vedle nesáhnete. Na druhou stranu je však potřeba skutečně bedlivě rozmýšlet, co vlastně od telefonu očekáváte. Pokud je to krásný velký telefon s perfektním fotoaparátem a vynikajícím zpracováním, hledáte právě 11 Pro Max. 

Dnes nejčtenější

.