Zavřít reklamu

Chvíle, na kterou mnozí tuzemští jablíčkáři netrpělivě čekali, je konečně tu. Před pár minutami – konkrétně úderem 8. hodiny ranní – totiž začal Apple v Česku prodávat zbrusu nové iPhony 11, 11 Pro a Apple Watch Series 5. Pokud jste si tedy minulý pátek některý z nových iPhonů předobjednali i vy, s trochou štěstí byste si jej měli dnes moci vyzvednout či vám jej doručí kurýr. 

Nové iPhony toho nabízí skutečně dost. Oproti loňskému roku se jejich design, minimálně co se týče zad, změnil vskutku markantně a to jak u iPhonů 11, tak i u iPhonů 11 Pro. Obě modelové řady si polepšily o jeden objektiv, díky kterému by se měly jejich fotografické schopnosti skutečně výrazně zlepšit. Potěší ale i novinka ve formě Nočního režimu, díky kterému by měly být fotky focené v noci či za horších světelných podmínek kvalitnější než kdy dříve. Za zmínku dále stojí prodloužení výdrže baterie, kterého se dočkaly všechny tři modely a to zpravidla o několik hodin. Applu se totiž podařilo do jejich těla vměstnat výrazně větší baterie, ale i mimořádně úsporný procesor, který byl dle jeho slov s důrazem na energetickou šetrnost i vyvíjen. A konečně – jak iPhony 11, tak i 11 Pro se dočkaly nových barevných variant, z nichž suverénně nejzajímavější je půlnočně zelená z řady Pro, po které se v předobjednávkách jen zaprášilo. 

V případě Apple Watch Series 5 bylo novinek o poznání méně. Apple je totiž naučil “jen” Always-on na displeji, které při nesledování ciferníku obsah na něm ztmaví, ale zcela jej neskryje. Díky tomu tak lze čas na hodinkách kontrolovat třeba i ve chvílích, kdy jejich displej nesměřuje směrem k vašemu obličeji, což je rozhodně fajn. Hodinky se ale naučily například i určovat vaší polohu pomocí kompasu či v případě LTE verzí zavolat pomoc v jakékoliv zemi. Potěší ale třeba i mnoho nových funkcí, které jsou součástí watchOS 6, jako například samostatný App Store v hodinkách, přes který lze stahovat aplikace. 

  • Nové produkty od Applu si můžete zakoupit jak přímo u něj, tak i u prodejců jako je Alza, iWant či Mobil Pohotovost. 

Dnes nejčtenější

.