Zavřít reklamu

Nově představené iPhony 11, 11 Pro přinesly několik vylepšení. Kromě lepší výdrže baterie máme v obou modelech také lepší fotoaparáty, které jistě budou, převážně u modelu Pro, atakovat žebříčky nejlépe fotografujících smartphonů současnosti. O výkonu čipu Apple A13 nemůže být pochyb a sám Apple tvrdí, že je to nejlepší mobilní čip u smartphonů.

Nové iPhony se ale dočkaly taktéž vylepšení, o kterých se nyní moc nemluví. Jedním z nich je i prostorový ultra-širokopásmový čip (UWB), který Apple označil jako U1. Tento čip zvládne určit v místnosti přesné umístění jiného zařízení rovněž osazené tímto čipem. Jeho praktické využití bude možné například u AirDrop. Při posílání souboru skrze tuto funkci se uživatel disponující rovněž tímto čipem zobrazí na displeji odesílajího jako první. Bude možné tak třídit kontakty podle toho, v jaké blízkosti se vzhledem k vám nacházejí. Tato nová funkce AirDrop přijde s iOS 13.1.

Bylo očekáváno, že obdobná technologie bude využita i u lokalizačního přívěsku od Applu. Jeho užití mělo být jednoduché. Po spárování s telefonem by bylo možné díky UWB technologii přívěsek lokalizovat s přesností na několik centimetrů. I po všech únicích jsme se ale tohoto přívěsku nedočkali a budeme si tak zřejmě muset počkat až na podzim.

Dnes nejčtenější

.