Zavřít reklamu

Zatímco ještě před pár týdny visel nad příchodem Apple Watch Series 5 velký otazník, nyní je již prakticky jisté, že se jich na podzim dočkáme. V uplynulých dnech jsme se dočkali jak potvrzení od několika na sobě nezávislých zdrojů, tak i objevení zajímavých detailů o nich v kódu watchOS 6. Informace v betě však nejsou to jediné, co Apple nedokázal zcela dokonale uhlídat. 

V databázi Eurasijské hospodářské komise se před malou chvílí objevilo relativně velké množství nových, doposud nepředstavených produktů z dílny Applu, jejichž premiéra je plánována na nejbližší týdny či měsíce. Veškeré chystané produkty využívající jakékoliv šifrování zde totiž musí Apple registrovat ještě před zahájením jejich prodejů, které na sebe zpravidla nenechávají dlouho čekat. Přestože se v databázi přesné názvy produktů nenacházejí, lze vcelku jednoduše odvodit, o co se jedná, jelikož z ní můžeme vyčíst operační systém, který v nich poběží. A právě kromě několika produktů s iOS 13 a macOS Catalina (tedy pravděpodobně kromě iPhonů, iPadů a 16” MacBooku Pro) se v seznamu produktů objevují i nositelná elektronika s watchOS 6, což nemůže být nic jiného než nový model Apple Watch. 

Dá se předpokládat, že se Apple přidrží scénáře z minulého roku a v září světu ukáže “jen” iPhony a Apple Watch. O měsíc později bychom se pak mohli dočkat další Keynote, na které odhalí nový MacBook a iPad, který by měl v nabídce nahradit stávající 9,7” model. Kromě těchto produktů se spekuluje i nad příchodem nové generace AirPods, jejíž představení by však dávalo větší smysl v září, nežli v říjnu. Hlasité spekulace o jejich příchodu ale před časem utichly a je tak velmi těžké říci, zda s nimi můžeme počítat či nikoliv. Tak či onak, pokud se chystáte na pořízení nových AirPods, iPhonů, iPadů či Apple Watch, doporučujeme ještě pár týdnů počkat. Totéž v bledě modrém pak platí i u MacBooku Pro. 

Dnes nejčtenější

.