Zavřít reklamu

Tolik různých zařízení, tolik různých operačních systémů, tolik různých tlačítek. Kdo se v tom má vyznat a jakými tlačítky se na iPhonu dělá screenshot? Odpověď je na tuto otázku vcelku jednoduchá. Abyste se však lépe orientovali, tak je nutné, abychom si nejdříve udělali pořádek v iPhonech. Existují prakticky jen dva způsoby, pomocí kterých můžete na vašem iPhonu udělat screenshot. Pokud sledujete dění okolo Apple, tak jste určitě postřehli, že existují verze iPhonů s Touch ID – to je to kolečko na spodní části telefonu, a poté existují iPhony s Face ID, které mají ve své horní části výřez. iPhony s tlačítkem ve spodní části jsou iPhony 8 a starší, Face ID poté disponují iPhony X a novější. Přesně tohle jsou dvě skupiny, které potřebujete rozeznat. Jakmile budete mít v tomto jasno, tak už si jen stačí níže zobrazit návod pro vaše zařízení.

Jak udělat screenshot na iPhone 8 a starším

Pokud vlastníte iPhone 8 a starší, tak je postup následující. Nejdříve na vašem iPhonu stiskněte a podržte horní nebo boční tlačítko (jednoduše řečeno to tlačítko, kterým iPhone zapínáte) a ihned vzápětí stiskněte spodní kulaté tlačítko plochy (Touch ID). Poté obě tlačítka pusťte.

Jak udělat screenshot na iPhone X a novějším

V případě, že vlastníte iPhone X a starší, tak je postup takový: stiskněte a podržte boční tlačítko na pravé straně iPhonu (tlačítko, kterým iPhone zapínáte) a ihned vzápětí stiskněte tlačítko pro zesílení hlasitosti na levé straně. Poté obě tlačítka pusťte.

Miniatura a uložení

Jakmile pomocí jednoho z výše uvedených postupů vytvoříte screenshot, tak se v levé spodní části obrazovky objeví miniatura snímku obrazovky. Pokud na tuto miniaturu klepnete, tak ji můžete pomocí anotací dále upravovat, a poté uložit. Pokud chcete vytvořený screenshot uložit tak, jak jste jej vytvořili, tak stačí počkat, dokud miniatura sama nezmizí. Pokud nechcete čekat, tak stačí, když přes miniaturu přejedete prstem směrem doleva. Poslední možnost je podržení prstu na miniatuře – takto můžete screenshot ihned sdílet.

Dnes nejčtenější

.