Zavřít reklamu

V březnu byla spuštěna pozoruhodná služba GameClub, která už jen svým názvem prozrazuje, že má něco společného s hrami na iOS. Dala si totiž za cíl znovu vydávat staré tituly, které kdysi vyšly na App Store, ale postupem času se na ně pozapomnělo, a tak byly z obchodu staženy. A tentokrát se tvůrcům povedlo do jablečného obchodu protlačit další retro hru, roztomilou a kdysi oblíbenou plošinovku Super Crate Box.

Hra původně vyšla již v roce 2010 na počítače s Windows a Mac, premiéry na iOS se dočkala až v roce 2012. Tehdy se nesla ve znamená pixelované grafiky, retro hudebního podkresu, navozujícího skvělou atmosféru 80. a 90. let, a nekončící akce v arénách. Jediným cílem bylo přežít jak nejdéle jste mohli, a to sbíráním zbraní z krabic, které jste následně využili k likvidaci co největšího počtu nepřátel. Hratelnost byla nanejvýš dynamická, frenetická a stačilo jedinkrát zapochybovat, aby vás horda protivníků rozcupovala na kusy. Bohužel došlo kvůli jedné z aktualizací k chybě v kódu hry a vývojáři s již neobtěžovali s opravou, tudíž byla hra z obchodu stažena. Naštěstí se jí chopili tvůrci z GameClub, titul pořádně vyšperkovali a připravili na opětovné vydání.

Souvisejíci

Zatím je hra k dispozici pouze v beta verzi a stáhnout si ji můžete zdarma pomocí zavedené služby Testflight od Applu. Uvidíme, jak to nakonec s plošinovkou Super Crate Box dopadne, nicméně musíme vyseknout lidem stojícím za GameClub poklonu. Za svou existenci se tvůrcům povedlo dotáhnout k dokonalosti takové legendární tituly jako je Space Miner, Hook Worlds nebo Legendary Wars a nebýt nich, žádná z těchto her by už nespatřila světlo světa. Mezi aktuální projekty patří například Mage Gauntlet od Nintenda, staré povedené RPG, jehož vydání se však dočkáme až v budoucnu. Dejte této akční a netradiční plošinovce šanci, rozhodně to stojí za to.

Dnes nejčtenější

.