Zavřít reklamu

Poslední dobou se s porty PC her roztrhl pytel, a na mobilní zařízení tak míří zástup kvalitních titulů, které povětšinou nabízí desítky hodin zábavy. Nejinak je tomu i u hry Hyper Light Drifter od studia Heart Machine, jež spatřila světlo světa v roce 2016 a okamžitě nasbírala tisíce kladných recenzí a spoustu ocenění. Nejen z tohoto důvodu se vývojáři rozhodli vytvořit také verzi pro iOS, která by měla stejný retro nádech jako počítačový předchůdce a nabídla stejnou dávku možností.

Na portu sice nepracují původní tvůrci, ale studio Abylight, jenž však s Heart Machine aktivně komunikuje. Podle slov vývojářů se jim povedlo dosáhnout kromě vybalancované hratelnosti, jako stvořené pro mobilní zařízení, také 120 snímků za sekundu u iPadu Pro a 60 snímků na ostatních zařízeních. Není divu, grafika nápadně připomíná pixelové vzezření titulů z 90. let, ale to nic nemění na tom, že vizuální stránka rozhodně zaujme. To vše dokresluje nádherný soundtrack, zajímavé a originální souboje a rozlehlý herní svět. Hráč se zhostí tajemné postavy jménem Drifter, která ovládá dávno zapomenuté technologie a potlouká se překrásným, ale nebezpečným světem. Hra hezkých pár hodin vydrží, především díky RPG prvkům, které vám dovolí nejen upravovat svého hrdinu, ale také využívat jeho speciálních schopností.

To, zda se verze pro mobilní zařízení povedla si můžete konec konců vyzkoušet na vlastní kůži. Titul je od dnešního dne dostupný na App Store za symbolických 129 korun. Pro hráče zvyklé na ovladač máme každopádně dobrou zprávu. Hra bude oficiálně podporovat také Dualshock 4 a ovladač od Xboxu One. V tomto případě si však budeme muset počkat na září, kdy vyjde nová verze systému, tedy iOS a iPadOS 13. Obě zmíněné aktualizace nabídnou podporu gamepadů a usnadní jejich připojení. Přesto však doporučujeme dát ovládání pomocí touchpadu šanci.

Dnes nejčtenější

.