Zavřít reklamu

Před letošním veletrhem spotřební elektroniky CES, který se konal počátkem roku, nechala společnost Apple vyvěsit obří billboardy, propagující její přístup k soukromí uživatelů. Jednalo se podle všeho o součást rozsáhlejší kampaně, která kromě jiného zahrnuje také sérii reklamních spotů. Nově se v rámci této kampaně také objevila v Kanadě dvojice zcela nových billboardů.

Na billboardy upozornili na sociální síti Twitter Matt Elliot a Josh McConnel. První z billboardů je vyvěšen přímo před sídlem společnosti Sidewalk Labs v Torontu. Na plakátě stojí nápis „We’re in business of staying out of your business“, který by se dal volně přeložit jako „Vaše věci nejsou naše věc“. Ony „věci“ jsou pochopitelně v tomto smyslu myšlena citlivá data a další údaje, které společnost Apple vyloženě nepotřebuje. Zajímavým faktem je, že zmíněné Sidewalk Labs, u jejichž sídla je billboard vyvěšen, spadají pod společnost Alphabet. Ta vlastní kromě jiného například také Google. Rozdíl mezi Googlem a Applem v přístupu k soukromí uživatelů je již dlouho předmětem nejrůznějších debat. Další z dvojice nových billboardů hlásá „Privacy is King“ („Soukromí je král“), a je vyvěšen na King Street v Torontu.

V lednu, kdy Apple svou kampaň ohledně přístupu k soukromí uživatelů zahájil, byl v Las Vegas vyvěšen billboard s nápisem „What happens on your iPhone, stays on your iPhone“. Není náhodou, že Apple vyvěšení billboardů právě s tématikou soukromí naplánoval na dobu, kdy v Las Vegas startoval veletrh CES 2019.

Cupertinská společnost se vždy nechávala slyšet, že jí na soukromí jejích uživatelů velmi záleží. Letos na jaře zveřejnila video upozorňující na to, že se na Apple mohou zákazníci v tomto směru naprosto spolehnout. V kampani, zdůrazňující důležitost uživatelského soukromí, bude Apple pokračovat i nadále.

Apple billboard soukromi

Dnes nejčtenější

.