Zavřít reklamu

Na začátku dubna představila společnost Beats, která spadá již pěkných pár let pod Apple, nová zcela bezdrátová sluchátka Powerbeats Pro. Ta se sice dostala k prvním šťastlivcům teprve nedávno, už však mají za sebou první detailní rozebrání. O to se jako již tradičně postarali odborníci z iFixit, kteří se se světem včera na svém youtubovém kanálu podělili o své dojmy. Jak si tedy Powerbeats Pro z hlediska rozebrání a potažmo oprav vede?

Proniknout do sluchátek není rozhodně ničím jednoduchým, nikoliv však nemožným. K odstranění vnějšího krytu s logem je potřeba úzký nůž či skalpel, kterým je nutné obtáhnout rýhy kolem krytu a ten následně odchlípnout. Prakticky ihned poté už máte přístup k základové desce, bateriím a “reproduktoru”. Všechny komponenty jsou propojeny velmi jemnými kabely, které lze snadno přetnout, a upevněny mnohdy lepidlem, na kterém Apple ani tentokrát nešetřil. Baterie každého sluchátka  má 200 mWh a je stejná jako ta, kterou použil Samsung u svých bezdrátových sluchátek Galaxy Buds. Baterie je tak v porovnání s AirPods více než dvakrát větší – jablečná sluchátka totiž mají “jen” 93 mWh baterie. Poměrně zajímavé je i to, že iFixit úplně nevylučuje u Powerbeats možnost výměny baterií, byť je extrémně náročná.

Zatímco do sluchátek se dá dostat relativně snadno a s trochou šikovnosti i tak, že vniknutí do nich nikdo nepozná, u nabíjecího pouzdra je situace zcela opačná. Abyste se do jeho útrob mohli podívat, je nutné “vypáčit” jeho horní část, která je ke spodní části velmi pečlivě přilepena. Jakmile se to podaří, okamžitě máte přístup ke všem vnitřním komponentům, které jsou opět utopeny v lepidle. To však iFixit vysvětluje jako bezpečnostní prvek, díky kterému se mohou sluchátka chlubit certifikací IPX4, tedy odolností proti stříkající vodě. Jelikož se u tohoto produktu příliš neočekává, že si jej budou chtít uživatelé sami opravovat, mohl Apple použití k zaizolování právě lepidlo.

Podtrženo, sečteno – Powerbeats Pro se co do vnitřností v ničem nevymykají dnešním standardům. Jejich opravitelnost je sice podle iFixit v určitých případech možná, avšak náročnost je skutečně vysoká. I proto si sluchátka vysloužila na stupnici opravitelnosti 1 bod z 10, čili nejnižší možnou známku opravitelnosti. A jen tak pro zajímavost – AirPods si nevysloužily ani bod, jelikož jsou podle iFixit neopravitelné.

powerbeats pro fb

Dnes nejčtenější

.