Zavřít reklamu

V současné době se toho o projektu Titan stále moc neví a my ještě nevíme, na co se vlastně můžeme těšit. Nyní však v rozhovoru pro CNBC analytik Craig Irwin ze společnosti Roth Capital Partners sdělil, jak jablečné práce probíhají, a že koncept Apple Car ještě rozhodně není mrtvý.

Koncept interiéru Apple Car od designéra Matías Papalini:

 

Aktuálně Apple údajně pracuje na výstavbě několika obřích budov, které budou v Kalifornii sloužit pro testování řízení. To by mělo znamenat, že kalifornský gigant momentálně pracuje na něčem zajímavém co se týká baterie automobilu. Apple údajně aktuálně pracuje na co nejlepších bateriích a autonomním systému, což potvrzuje hned několik zveřejněných patentů. Z počátku celý vývoj však vypadal tak, že se mělo jednat o celé vozidlo, které se budou pyšnit jablečnou značkou. V roce 2016 však došlo k propuštění desítek zaměstnanců, kteří pracovali na konstrukci motoru, a od Applu se očekávalo, že se přesune pouze k vývoji softwaru učenému pro autonomní vozidla. O rok později však do médií začaly prosakovat informace o určité spolupráci s čínskou firmou Contemporaxy Amperex Technology a vývoj se měl údajně přesunout k bateriím.

Letos v březnu si ale Apple najal několik bývalých inženýrů z Tesly, kteří začali pracovat na takzvaném hnacím ústrojí. V poslední řadě jsme se dozvěděli o práci na dveřích vozidla, systému osvětlení a dokonce o chytrém bezpečnostním pásu.

Jak bude ve finále Apple Car vypadat je prozatím nejasné. Jestli se bude skutečně jednat o autonomní vozidlo a nebo bude Apple pracovat pouze na vývoji baterií nebo softwaru momentálně nikdo říct nedokáže.

Apple-car-fb-2

Dnes nejčtenější

.