Zavřít reklamu

Google to s prosazením se na trhu se smartphony myslí podle všeho skutečně vážně. Teprve nedávno sice světu představil dvě “odlehčené” verze loňských Pixelů 3, které zaujmou jak specifikacemi, tak i svou cenou, a v kuloárech se už šušká o představením dalším, které má nabídnout neméně zajímavé produkty – konkrétně vlajkové smartphony Pixel 4. 

Takto vypadají nové Pixely 3a a 3a XL: 

Jelikož k představení “čtyřkových” Pixelů dojde zřejmě až na podzim, mnoho informací o nich zatím na světlo světa neproniklo. O pár zajímavostí se však nyní podělil leaker Jon Prosser, který v minulosti rozkryl některá tajemství ohledně Pixelů 3 a 3 XL více než měsíc před jejich oficiální premiérou, díky čemuž se tak dá považovat za velmi zajímavý zdroj informací. Podle Prossera letos Google u svých telefonů upustí od výřezu v displeji a po vzoru Samsungu nasadí do některého z horních rohů displeje otvor, který bude skrývat fotoaparát. Dočkat bychom se měli i duálního fotoaparátu na zádech či čtečky otisků prstů v displeji telefonu. To ale není vše.

Zřejmě nejzajímavější novinkou Pixelů 4 by mělo být nahrazení klasických fyzických tlačítek na jeho bocích dotykovými plochami, které by zcela nahrazovaly jejich funkce. Google by se tak odhodlal k řešení, které nemá mezi předními výrobci smartphonů zatím obdoby a svým způsobem by tak mohl v tomto ohledu určit trend pro následující roky. Bohužel však nevíme, jak přesně tuto novinku do Pixelů 4 zapracuje – tedy zda se bude jednat “jen” o část rámu, která bude reagovat na dotyk, nebo zda přijde s něčím zajímavějším. 

Pomyslnou kaňkou na jinak (alespoň dle dostupných informací) zajímavém telefonu by měla být “jen” podpora 4G LTE, zatímco ve světě se začíná pomalu prokousávat 5G. Jeho podporu nabízí naprosté minimum smartphonů, což by právě Pixelům 4 mohlo teoreticky zajistit v případě, že by podporu donesly také, ještě větší popularitu. To se však zřejmě nestane. Na druhou stranu, Google nebude v tomto ohledu ani zdaleka sám. S podporou 5G totiž pro letošek nepočítá ani Apple. 

google-pixel-4-angerdanger-render-1

Dnes nejčtenější

.