Zavřít reklamu

Rádi byste se naučili programovat iOS a macOS aplikace? Pak máte nyní skvělou příležitost začít. Apple totiž spustil výběrové řízení pro další ročník svého projektu Apple Developer Academy, v rámci něhož učí vybranou skupinu zájemců programovat. Ti od něj kromě znalostí obdrží i veškerý potřebný hardware, který při tvorbě využijí. A to vše samozřejmě zcela zdarma.

MacBook od Applu zdarma? Pokud se do akademie dostanete, máte jej mít: 

O kurzy pod vedením Applu, které trvají celý rok, je obrovský zájem už od jejich vzniku. Ten se datuje do roku 2016, avšak první “semestr” pro veřejnost odstartoval až o rok později. Konal se tehdy v Neapoli v Itálii a zúčastnilo se jej na 200 studentů ze všech koutů světa. Jelikož však bylo přihlášených dvacetkrát více, rozhodl se Apple pro další rok zdvojnásobit kapacitu na 400 míst a tu zachoval i pro letošek. S rostoucí kapacitou ale samozřejmě roste i zájem, takže šance dostat se do Apple Developer Academy je stále poměrně malá. 

Abyste mohli jablečnou akademii vystudovat, budete se muset prokousat přes několikakolové výběrové řízení, jehož první částí je webový formulář, který je pro mnohé zájemce zároveň konečnou. Pokud se však zadaří, ve druhém kole si vás Apple “proklepne” dalším testem, který budete skládat buď v Paříži, Londýně či Mnichově. Projdete-li i tím, bude vás čekat ve stejných městech pohovor s lidmi z Applu, kteří rozhodnou o tom, zda jste studia hoden či nikoliv. Pokud ano, můžete začít slavit. Cesta útrap je u konce a vy se kromě iZařízení dozvíte o programování od těch nejpovolanějších. 

Pokud vás tedy léto v Applem a programováním láká, můžete zkusit štěstí a přihlásit se. Už samotné přihlášení však bude bohužel vcelku problémové. Stránka, která pro přihlášení slouží, totiž nápor zájemců podle všeho nevydržela a je již pěkných pár hodin nedostupná. 

apple-developer-academy

Dnes nejčtenější

.