Zavřít reklamu

Indie se stává díky své lidnatosti čím dál významnějším trhem, který se snaží nejedna světová společnost ovládnout. Jeho důležitost si v posledních měsících velmi uvědomuje i Apple, který by se na něm prosadil rád zejména svými iPhony. To však nemá s ohledem na jejich ceny a tvrdou konkurenci převážně čínských výrobců vůbec jednoduché. Flintu do žita ale zatím v žádném případě nehází – ba naopak. 

Kalifornský gigant si je velmi dobře vědom ekonomické situace obrovského množství Indů a proto v jejich zemi vsází především na starší modely, které jsou stále velmi spolehlivé, avšak jejich cena je mnohem nižší než je tomu u nynějších vlajkových lodí. V zemi proto prodává iPhony 6s a SE, které se v tamních továrnách i vyrábí, aby mohl jejich cenu stlačit cenu co možná nejvíce. A samozřejmě i tady tlačí reklamní kampaň, kterou by rád Indy k nákupu jeho smartphonů přesvědčil. Vzhledem k tomu, jaké modely jim nabízí, se nám však může zdát jeho kampaň poměrně úsměvná. V jedné z nich totiž propaguje například doslova fantastický iPhone 6s, který je vyrobený přímo v Indii, za cenu pohybující se zhruba kolem devíti tisíc korun. Asi se tak nebudete divit, že se reklama na úžasný, byť čtyři roky starý model, stala na sociálních sítích terčem mnoha posměšků. Jiná cesta, jak se na tamním trhu prosadit, ale zřejmě není. 

Určitou vzpruhou pro prodeje iPhonů v zemi by mohla být výstavba oficiálního obchodu Applu. Aby však mohl v zemi Apple Store vzniknout, musí nejprve kalifornský gigant splnit poměrně přísná pravidla země, jako například výrobu alespoň 30 % z prodávaného sortimentu obchodu. K tomu se sice v minulých letech ani zdaleka neblížil, díky přesunu výroby z Číny sem by se však mohlo v tomto ohledu konečně blýskat na lepší časy. Podle některých zdrojů dokonce již Apple vybírá vhodnou lokalitu a to přímo v centru Bombaje. Výstavba obchodu je ale samozřejmě běh na dlouhou trať a kdo ví, za jak dlouho jí Apple stihne zdolat. 

iPhone 6s packaging FB

Dnes nejčtenější

.