Zavřít reklamu

V jednom z předchozích návodů byl vznesen dotaz, kde se jeden z našich čtenářů ptal, zdali lze v iOS vypnout otravný zvuk, který se projeví pokaždé, když (omylem) zapnete diktování textu. Na tuto otázku mám bohužel negativní odpověď, jelikož zvuk v tomto případě vypnout nejde. Existují ale dvě řešení, pomocí kterých se můžete pípání při aktivaci diktování textu zbavit. První řešení je takové, že celou ikonu mikrofonu deaktivujete. Ta poté úplně zmizí a nestane se, že byste o ikonu mikrofonu vůbec zavadili. Pokud vás tohle řešení zaujalo, tak se můžete podívat na tento návod, kde jsme si ukázali, jak na to. Druhá možnost, kterou se budeme zabývat dnes, dokáže hlasitost vydávaného zvuku zredukovat. Jak tedy na to?

Jak ztišit otravné pípnutí při aktivaci diktování textu

Postup je v tomto případě o mnoho jednodušší, než si myslíte. Dokonce ani nebudeme muset brouzdat někde v nastavení. Vše, co pro ztišení otravného pípnutí musíte udělat je, přesunout se do jakékoliv aplikace, kde se zobrazí klávesnice. Můžete využít například Poznámky, Messenger, Zprávy, či cokoliv jiného. Jakmile se vám na displeji zobrazí klávesnice, tak klikněte na ikonu mikrofonu, čímž aktivujete diktování textu. Funkci nechte aktivovanou a pomocí tlačítek hlasitosti na boční straně zařízení nastavte hlasitost na úplně nejnižší. Jakmile takto učiníte, tak už můžete funkci diktování vypnout. Nyní, kdykoliv stisknete ikonu mikrofonu, tak se ono pípnutí neprojeví hlasitě, ale nejtišeji, co to systém dovolí. Zvuk samozřejmě můžete stejným způsobem i zesílit.

Osobně funkci diktování textu vůbec nepoužívám a úplně jsem ji vypnul. Každopádně než jsem přišel na to, jak deaktivaci provést, tak jsem postup popsaný výše několikrát využil. Nejčastěji jsem jej použil ve škole, kdy jsem v hodinách potřeboval odepsat a nejednou se stalo, že jsem funkci diktování aktivoval a pípnutí se rozlehlo po celé třídě. Takto jednoduše jej však můžete eliminovat.

angry_diktovani_fb

Dnes nejčtenější

.