Zavřít reklamu

Apple WWDC Developers Conference, která odstartuje letos 3. června, bude softwarovou hostinou všech jablíčkářů. Zřejmě nejočekávanější je představení nového iOS 13, který bude následně Apple přes celé léto testovat. Kromě toho však má být také posílená vazba iPadu na macOS. Právě macOS 10.15 má totiž přinést spolu s iOS 13 skutečně velké vylepšení, po kterém mnozí uživatelé Maců již dlouho volají.

Bude nový iOS vypadat takto?:

Podle zdrojů Apple pracuje na projektu s názvem „Sidecar“, který umožňuje uživatelům používat iPad jako rozšíření obrazovky pro zařízení Mac a provádět související operace na obrazovce. To sice nyní umožňují aplikace třetích stran jako Luna či Duet Display, ale zcela dokonalé rozhodně nejsou. Apple chce proto dosáhnout lokalizované integrace vytvořením vlastního řešení. A právě to nám nyní poodhalila uniklá fotografie, na kterém běží.

ios 13

Jak můžete sami na fotce vidět, na displeji iPadu se zrcadlí plocha z macOS a to v poměru displeje daného Macu. U spodní strany hrany iPadu jsou pak softwarové klávesy, které budou sloužit zřejmě k základnímu ovládání zrcadlené plochy či iOS aplikace z nového iOS 13, přes kterou bude sdílení probíhat. Je však potřeba brát v potaz to, že se jedná zřejmě o jednu z raných testovacích verzí a tudíž může být finální podoba zcela jiná.

Bohužel není jasné, které bezdrátové připojení nebo dokonce kabelové připojení je nutné k provedení této funkce, a je ještě méně jasné, které iPady budou podporovány. Z fotky to však vypadá, že bude vše probíhat bezdrátově. Mnozí jablíčkáři se alespoň podle diskuzí obávají toho, že se Apple rozhodne omezit tuto novinku jen na nové iPady Pro a případně letos představený mini a Air. Ze slov vývojáře Guilherma Ramba, který o této novince jako první veřejně promluvil, se však dá usuzovat, že by mohla být podpora iPadů o poznání větší. Rambo se totiž nechal slyšet, že tablety s podporou Apple Pencil nabídnou určité rozšířené možnosti pro ovládání této plochy, z čehož víceméně vyplývá, že tablety bez podpory Pencil by měly měly sloužit alespoň jako klasický displej.

ios 13

Dnes nejčtenější

.