Zavřít reklamu

Facebookem vlastněná chatovací aplikace WhatsApp se dnes dočkala vydání nové aplikace s názvem WhatsApp Business pro iPhone. Tato nová aplikace je, jak už název napovídá, určená pro vlastníky různých společností. Pomocí ní totiž budou společnosti schopné lépe komunikovat se svými zákazníky.

V praxi tato aplikace funguje podobně jako Messenger. Když si na Facebooku najdete nějakou stránku a ta vás zaujme, tak jí samozřejmě můžete napsat zprávu. Uživatelé si na Facebooku mohou nastavit různé operace, například automatické odpovědi a další. Když se tedy zákazník ozve, může odpověď na svůj dotaz získat prakticky ihned. Podobně to nyní bude fungovat i v případě WhatsAppu, kdy si na svůj profil společnosti mohou nastavit webovou stránku, kontakt, anebo třeba předvyplnit různé odpovědi. V Česku byste na WhatsAppu něco prodávali asi horko těžko, ale například v Brazílii uzavírá obchod Ribeirão Preto přes 60 procent svých obchodů právě skrze WhatsApp. To samé platí pro některé obchody v Mexiku, ale samozřejmě i v jiných státech světa.

Aplikace WhatsApp Business byla prvně k dispozici pouze pro operační systém Android. Nyní se aplikace dočkáváme na iOS, a také na klasická desktopová zařízení. WhatsApp Business tedy můžete ovládat z telefonu, tabletu a i z desktopu. Celá aplikace bude samozřejmě k dispozici zdarma na App Storu. Momentálně už je WhatsApp Business k dispozici v Brazílii, Německu, Mexiku, Indonésii, Indii, Velké Británii a ve Spojených státech. Do ostatních zemí by se měla aplikace podívat již brzy.

whatsapp-business-fb

Dnes nejčtenější

.