Zavřít reklamu

Když Apple v březnu loňského roku koupil společnost Texture provozující stejnojmennou aplikaci, která nabízela za předplatné přístup k nepřebernému množství časopisů, začalo se prakticky ihned spekulovat nad tím, že jí využije k vytvoření vlastního “Netflixu pro časopisy”. Tyto spekulace se pak minulé pondělí naplnily představením služby News+, která nabídne za necelých 10 dolarů prakticky tutéž službu. Bylo tak jen otázkou času, kdy se Apple rozhodne s teď již přebytečnou aplikací Texture určitým způsobem vypořádat a ukončit ji. A právě to se nyní děje. 

Takto to vypadalo, když Apple představoval News+:

Texture přestane fungovat přesně 28. května, tedy za necelé dva měsíce, čímž tak jen de facto naváže na svůj “život” na Windows. Tam jí totiž Apple “zařízl” již v loňském roce, což mnoho jejich uživatelů neslo nelibě. Nyní se budou s podobným problémem muset vypořádat uživatelé iOS a Android zařízení. Zatímco však na iPhonech a iPadech to problém díky existenci News+ nebude, Androiďáci mají smůlu. News+ je totiž součástí zpravodajské čtečky Apple News, která je dostupná pouze na iOS a na macOS. Pokud tedy budou chtít uživatelé s androidími telefony neomezeně číst desítky časopisů za určité předplatné, budou se muset porozhlédnout po alternativě. 

Uspěje novinka?

Novinky ze segmentu služeb, které nám Apple ukázal minulé pondělí, jsou v mnoha ohledech velmi zajímavé. Analytici se však v předpovědích jejich úspěchu velmi rozchází. Zatímco jedni jsou přesvědčeni o tom, že se Apple vydal správným směrem, druzí naopak vyjadřují jisté obavy. Do druhé skupiny se pak řadí dokonce i investor Warren Buffett, který v minulosti Apple za jeho veškeré počínání chválil. 

Texture

Dnes nejčtenější

.