Zavřít reklamu

Společně s příchodem Apple Pay se v Česku také čeká na to, až se roztrhne pytel s Apple Pay na webu. Apple Pay na webu funguje naprosto parádně a opět se vám s touto službou o něco více zjednoduší život. Vše, co musíte pro zaplacení pomocí Apple Pay na webu udělat, je kliknout na příslušné tlačítko, potvrdit platbu a autorizovat se. Nikde nemusíte vypisovat údaje vaší platební karty, čímž se placení pomocí Apple Pay stává naprosto bezpečné. Právě díky Apple Pay na webu zůstanou údaje o vaší platební kartě tam, kde mají být a nestane se, že by je někdo mohl zneužít. Jak tedy Apple Pay na webu používat?

Apple Pay:

Co k placení pomocí Apple Pay na webu potřebujeme?

Samozřejmostí je nastavená služba Apple Pay. Tuto službu nabízí v tuzemsku hned několik bank. Pokud ještě stále nemáte Apple Pay ve vašem zařízení aktivní, tak je právě teď ta chvíle, kdy byste aktivaci měli učinit. Mimo aktivní Apple Pay je dále nutné vlastnit jedno ze zařízení zobrazených v seznamu níže:

  • MacBook s Touch ID
  • Mac od roku 2012 + iPhone nebo Apple Watch
  • iPhone 6 a novější
  • iPad Pro a novější
  • iPad 5. generace a novější
  • iPad mini 3 a novější
  • iPad Air 2

Jak platit?

Proces placení pomocí Apple Pay na webu je naprosto jednoduchý. Nutností je však používat nativní webový prohlížeč Safari. Klasicky si vyberete produkty, které si chcete zakoupit. Poté se přesunete k vyplňování údajů a jakmile se dostanete k metodě placení, tak vyberete možnost Apple Pay. Po kliknutí na tlačítko se zobrazí speciální okno, které vás informuje o finální částce a o tom, z jaké karty se peníze strhnou. Pokud vše sedí, tak stačí platbu jednoduše potvrdit. V případě MacBooku s Touch ID stačí přiložit prst, pokud vlastníte MacBook bez Touch ID, tak musíte platbu potvrdit na iPhonu pomocí Face ID či Touch ID. Na iOS zařízení probíhá platba naprosto stejně, stačí se pouze ověřit pomocí Face ID nebo Touch ID (v závislosti na zařízení).

Placení skrze Apple Pay na webu na MacBooku Pro bez Touch ID:

Kde můžete platit s Apple Pay na webu?

Bohužel, prozatím v České republice není veliký počet obchodníků, kteří Apple Pay na webu podporují – jejich počet se dá spočítat na prstech jedné ruky. Momentálně se nám podařilo najít pouze e-shop Poštovné Zdarma, který v Česku platby pomocí Apple Pay spustil jako první. Ode dneška navíc nabízí podporu i Alza.cz.

apple_pay_web_fb

Dnes nejčtenější

.