Zavřít reklamu

Apple se v minulosti musel již mnohokrát vypořádat s patentovými trolly, kteří společnost žalovali za údajné zneužití jejich technologií. Jablečná společnost se pyšní obrovským jměním, které právě tyto „podvodníky“ přitahuje a nesmyslnými žalobami, které mají mnohdy prakticky nulovou šanci na úspěch, se snaží alespoň jeho část uzurpovat pro sebe. To se ale samozřejmě Applu nelíbí a tak se nedávno rozhodl jednat. To spočívá v uzavření hned dvou Apple Storů ve východní části Texasu. Právě ten je totiž jakousi mekkou patentových trollů Applu, které navíc tamní jurisdikce častokrát zvýhodňuje.

Tamní obchody se definitivně uzavřou 12. dubna a Apple neplánuje jejich budoucí znovuotevření. Tímto krokem kalifornský gigant již nebude mít zřízené podnikání v dané lokalitě, čímž bude znepříjemňovat patentovým trollům podáváním jakýchkoliv nesmyslných žalob a když už k nim přeci jen dojde, bude v nich Apple mít daleko větší šanci na úspěch, protože se budou spory konat před nestranným soudem.

Jak bylo zmíněno výše, přesně ve východním Texasu častokrát soudci spolu spolu s porotou sympatizují se žalobci a Apple se musí potýkat s nepříjemnou ztrátou. Asi se tak nebudete diviž, že 40 procent všech patentových žalob na území Spojených států amerických bylo podáno právě tam. Přestože Apple nevydal jakékoliv oficiální oznámení s důvodem, proč dojde k uzavření těchto poboček, několik neoficiálních zdrojů je důvodem právě boj proti trollům. Podle informací magazínu TechCrunch bude však všem zaměstnancům tamních poboček nabídnuto pracovní místo v Apple Storech v Dallasu a dalších blízkých lokalitách. Uzavření se tak naštěstí nikoho příliš nedotkne.

Koncept nového MacBooku Pro (Viktor Kadar):

 

Za minulý rok musel kalifornský gigant zaplatit v přepočtu téměř 10 miliard korun společnosti VirnetX, a to za údajné porušení jejich patentů týkajících se technologií v FaceTimu a iMessage. Před pár lety se k problému s patentovými trolly vyjádřil taktéž Tim Cook, podle něhož musí být celý zákon značně přepracován. Takzvané duševní vlastnictví je pro společnost velmi důležité a nesmí se stát, aby bylo ohroženo ze strany těchto podvodníků.

apple-store-fb

Dnes nejčtenější

.