Zavřít reklamu

Fast Company každoročně na základě nejrůznějších kritérií sestavuje žebříček nejinovativnějších společností. Letošní ročník ale přinesl jedno velké překvapení – společnost Apple, která v loňském roce seznamu s přehledem kralovala, se letos propadla z prvního až na sedmnácté místo. Mezi pět organizací, které letos Fast Company označila za nejinovativnější, patří Meituan Dianping z Číny, Grab, Walt Disney, Stitch Fix nebo basketbalová NBA.

Cupertinskou společnost v žebříčku Fast Company dále předběhly firmy jako Square, Twitch, Shopify, Peloton, Alibaba či Truepic. Na prvním místě Apple nahradila čínská firma Meituan Dianping. Ta poskytuje bookingové služby a služby spojené s gastronomií, hotelnictvím a kulturou. Kompletní žebříček si můžete prohlédnout zde.

Chybí produkt typu AirPods

V loňském žebříčku o umístění Applu na prvním místě rozhodly podle Fast Company novinky jako AirPods, podpora rozšířené reality nebo revoluční iPhone X. V letošním roce byl Apple oceněn kvůli svému procesoru A12 Bionic. Fast Company čip označila za nejpůsobivější jablečný produkt roku 2018 a vyzdvihla jeho výkon, rychlost, nízkou spotřebu i to, jak skvěle slouží pro účely umělé inteligence, rozšířené reality nebo high-endové fotografie.

Svůj debut si procesor A12 Bionic odehrál u iPhonů, vydaných vloni na podzim. Procesory A12 Bionic Apple loni zavedl u iPhonu XS a XS Max. Čipy jsou vyrobeny za použití 7nm technologie a sestávají z CPU, GPU a Neural Enginu se schopností provést až 5 bilionů operací za sekundu. Ani to však nestačilo k tomu, aby Apple trůn pro nejinovativnější společnost světa obhájil. S ohledem na konkurenci, která se snaží přinášet inovace daleko intenzivněji než on se však příliš nemůžeme divit. Ale kdo ví, třeba se letos na podzim dočkáme opět vylepšení, které nám vyrazí dech a Apple v roce 2020 na trůn opět vyšplhá. A co vy? Myslíte si, že inovativnost Applu postupem let klesá?

Tim Cook sad FB

Dnes nejčtenější

.