Zavřít reklamu

Reklamy Apple rozhodně umí. Některé jsou dojemné, jiné umělecky laděné, nad jinými se třeba překvapeně pozastavíte – většina jich ale spolehlivě zaujme. Dokážete si ale vzpomenout na nějakou reklamu na jablečný výrobek, která by vám připadala vyloženě vtipná? Pokud ne, zkuste se podívat na nejnovější reklamní spot Applu, propagující funkci bokeh u fotoaparátu iPhonu XR.

Reklama začíná pohodovým, malebným záběrem na trojici žen, sedících kolem stolku před domem. Jedna z nich ukazuje svým kamarádkám portrét svého syna, kterého vyfotila na svůj nový iPhone XR od Applu. Všeobecnou pohodu ale naruší znepokojený dotaz jiné z žen, která si na pozadí portrétu všimla rozmazané postavičky. „Rozmazala jsi moje dítě?“, ptá se nevěřícně své kamarádky, a vyzvídá, proč dotyčná „jejího syna nenávidí“. Nepříjemně překvapená majitelka iPhonu XR se marně brání ukázkou toho, jak lze za pomoci funkce kontroly hloubky ostrosti rozmazané dítko opět „zostřit“. „Kdo může jen tak rozmazat dítě,“ kroutí pohoršeně hlavou druhá žena.

Funkcí Depth Control jsou vybaveny iPhony XS, XS Max a XR. Funkce spočívá v možnosti nastavit intenzitu rozmazání pozadí při focení v portrétním režimu, a to jak před stisknutím spouště, tak i u již pořízené fotografie – což je případ, který můžeme vidět ve zmíněném reklamním šotu. Bokeh efekt se u Depth Control ovládá na posuvníku a pozadí lze díky této funkci zcela rozmazat i zcela zostřit.

První sérii reklam, ukazujících možnosti funkce Depth Control, vydal Apple minulý týden – ukazuje na nich to, jak výrazně může fotografovaný objekt vyniknout při úplném rozmazání pozadí. Portrétní režim jako takový zavedl Apple již u iPhonu 7 Plus, funkce a možnosti tohoto režimu postupně vylepšuje a rozšiřuje.

Apple Bokeh Ad fb

Dnes nejčtenější

.