Zavřít reklamu

Miniaturní iPad mini ještě před pár měsíci považovali mnozí z nás za de facto mrtvý produkt, který Apple pozvolna nahradil “pluskovými” modely iPhonů. V posledních týdnech se však stále častěji objevují informace o příchodu jeho nové verze s pořadovým číslem 5. A jelikož by se měla tato novinka světu ukázat již poměrně brzy, její výrobci finišují s přípravami svých linek, aby mohli výrobu iPadů mini 5 odstartovat. 

Podle asijského portálu DigiTimes bude hlavním dodavatelem iPadu mini 5 společnost Compal Electronics, která nyní Applu dodává i klasické iPady. Podle zdrojů DigiTimes nyní výrobce usilovně pracuje na rozšíření své výrobní kapacity, díky které bude schopen chrlit velké množství iPadů mini 5 prakticky od samotného zahájení jejich výroby. Výrobce údajně počítá s tím, že bude mít tento produkt mezi uživateli velký úspěch a zajistí mu po celý rok parádní zisky. 

Ostré hrany u nového iPadu mini 5? Nechte si zajít chuť. Tento prvek bude zatím jen doménou iPadů Pro: 

Zdroje výše zmíněného portálu bohužel žádné další detaily neprozradily. Podle dostupných informací bychom se ale měli dočkat jen mírně upgradovaného stroje s designem, na který jsme již dlouhá léta zvyklí. Největším vylepšením by tak mohlo být ve výsledku použití výkonnějšího procesoru, díky kterému si budeme moci plynule užít i ty nejnáročnější hry či aplikace bez sebemenších záseků. Očekávat se dá ale i vylepšení fotoaparátu či navýšení RAM paměti. Naopak implementace Face ID či USB-C, jak tomu je u nových iPadů Pro se zdá být nepravděpodobná. 

A jak se na nového “miniho” těšíte vy? Počítáte s jeho nákupem, nebo vám naopak nedává jeho velikost příliš smysl? Dejte nám vědět do komentářů. 

apple-ipad-mini-4

Dnes nejčtenější

.