Zavřít reklamu

Sonos je společnost, kterou má většina lidí spojenou pouze s chytrými reproduktory, které se vyznačují hlavně kvalitním zvukem. Takové spojení už ale brzy nemusí tak úplně platit. Podle zpráv Bloombergu se Sonos bude snažit prorazit na trhu se sluchátky.

„Výrobce reproduktorů Sonos se plánuje rozšířit mimo domácí půdu a uplatnit se na trhu s high-end sluchátky. Tvrdí to lidé z velmi blízkého okruhu Sonosu. Náhlavní sluchátka jsou prý stále v počáteční fázi vývoje a uvolněny do prodeje by mohla být na začátku příštího roku. Podle našich zdrojů budou sluchátka stát zhruba 300 dolarů a více, tedy tolik, kolik je u high-end náhlavních sluchátek obvyklé.“ tvrdí zdroje agentury Bloomberg.

Dle dostupných informací je navíc záměrem vytvořit sluchátka, která budou spolupracovat se streamovacími hudebními službami a digitálními asistenty. Jak přesně by spolupráce fungovala však zdroje neuvedly. Teoreticky bychom se však mohli dočkat implementace eSIM či WiFi modulu, díky čemuž by bylo možné streamovací služby poslouchat bez nutnosti připojení přehrávače. Zřejmě by nemusela být problém ani kompatibilita s Apple Music. Apple nedávno překvapil trh tím, že dovolil hlasovému asistentu Alexa na reproduktorech Amazon Echo pracovat právě s Apple Music. Pokud by tedy byly sluchátka Sonosu založeny též na Alexe, Apple Music bychom si na nich mohli poslechnout.

Mohla by být nová sluchátka od Sonos konkurencí pro Beats Studio Wireless 3?:

Bloomberg také dodává, že se společnost Sonos potýká s problémy, jelikož od srpna minulého roku ztratila zhruba čtvrtinu své hodnoty. Možná je tedy na čase přijít s nějakým novým produktem. Že se něco chystá, nastínila společnost Sonos i ve svém posledním dopise akcionářům, ve kterém stálo, že Sonos plánuje posunout své hranice investováním zdrojů. To ale nemusí nutně znamenat, že se skutečně bude jednat o sluchátka. Nechme se překvapit.

sonos_1_black_31

Dnes nejčtenější

.