Zavřít reklamu

Apple Watch jsou skvělým pomocníkem do mnoha situací. Krom fitness trenéra, navigátora, “přítele na telefonu” či hudebníka zvládá mimo jiné skvěle i roli osobního lékaře, který vás včas upozorní na některé zdravotní problémy. Ostatně, už mnohokrát jsme mohli ve světě slyšet příběhy o záchraně života, kterou si Apple Watch díky brzkému odhalení určitého zdravotního problému připsaly. A na stejnou nit navážeme i dnes.

S velmi zajímavým příběhem o záchraně lidského života, ve kterém sehrály hlavní roli Apple Watch, se na svém Twitteru pochlubil šéf Applu, Tim Cook. Sdílel totiž tweet Američanky Elissy Lombardo a jejího manžela, kterému Apple Watch odhalily fibrilaci síní. 

Nové Apple Watch Series 4 disponují krom senzoru tepu i EKG:

Elissin manžel si Apple Watch koupil teprve nedávno. Už po dvou dnech jejich využívání jej hodinky upozornily na to, že má nestandardně vysokou srdeční frekvenci, která by mohla být zapříčiněná právě fibrilací síní. Muž tedy na nic nečekal a navštívil lékaře, který mu diagnostikoval téměř ucpané tepny, jenž ho mohly velmi brzy ohrozit i na životě. Zajímavé však je, že se muž do upozornění od hodinek s žádnými zdravotními problémy nepotýkal a o svém nepříliš dobrém zdravotním stavu tedy netušil. Díky včasnému odhalení a patřičnému zákroku se však už o své zdraví obávat nemusí. 

Je skvělé vidět, že Apple Watch skutečně plní to, co od nich Apple sliboval – zlepšují životy svých uživatelů. Jelikož navíc Apple v poslední době hovoří o důležitosti zdraví svých uživatelů čím dál více, je více než pravděpodobné, že se v budoucnu dočkáme příchodu dalších funkcí, které nám umožní sledovat naše zdraví opět o něco lépe. Již pěkných pár měsíců se spekuluje například nad neinvazivním měření hladiny cukru v krvi, kterou by Apple údajně světu rád představil. Snad se tedy dočkáme již letos u Apple Watch Series 5. 

Apple Watch

Dnes nejčtenější

.