Zavřít reklamu

Včerejší spuštění EKG na Apple Watch Series 4 s sebou přineslo jak několik odpovědí na do té doby nezodpovězené otázky, tak i pár poměrně překvapivých zjištění. Za jedno z nich lze bezesporu označit i fakt, že vám EKG na Apple Watch Series 4 nefunguje, pokud je vám méně než 22 let. 

Na věkové omezení začali chvíli po updatu hodinek upozorňovat někteří jejich majitelé, kteří při prvním spuštění aplikace a vyplnění několika dodatečných nastavení zadali věk nižší než 22 let. V takovém případě je aplikace zkrátka nepustí dál a EKG je tak pro ně až do dovršení 22 let věku zapovězeno. Toto omezení se však dá naštěstí poměrně jednoduše obejít změnou věku.

Jelikož je v Česku EKG na hodinkách zatím nedostupné, koupit se stále vyplatí i loňské Series 3:

V tuto chvíli není absolutně jasné, proč se Apple k zavedení věkového omezení u této aplikace odhodlal. Je ale možné, že je zkrátka zaznamenávání srdeční aktivity přesné jen od určitého věku a právě zavedením hranice chce Apple docílit toho, aby byly jeho hodinky co možná nejspolehlivější. 

Tak či tak nás věkové omezení u EKG příliš trápit nemusí. Tuto funkci si u nás totiž užijeme jen v případě, že si hodinky dovezeme přímo z USA či některého z jeho teritorií. Jiný způsob, jak EKG zprovoznit, totiž bohužel neexistuje. Tedy alespoň prozatím. Není totiž vyloučeno, že se na uzamčeném EKG pokusí některé firmy zbohatnout a za určitý poplatek jej uživatelům „rozchodí“ v jakékoliv oblasti. Zda tomu tak však bude ukáže až čas. 

Apple Watch Series 4 FB 2

Dnes nejčtenější

.