Zavřít reklamu

Právní bitva mezi Qualcommem a Applem, která vypukla kvůli účtování licenčních poplatků, by mohla nakonec mít poměrně neočekávané řešení. Generální ředitel společnosti Qualcomm Steve Mollenkopf nechal veřejnost mírně pohlédnout za oponu, když o sporu promluvil s Jimem Cramerem ze CNBC. Dle slov ředitele Qualcommu je možná dohoda mezi společnostmi velmi blízko.

Mollenkopf v rozhovoru pro CNBC prozradil, že komunikace mezi společnostmi stále probíhá, a to i navzdory soudnímu sporu. Dále tvrdil, že dohoda, která by ukončila zdlouhavý soudní spor je blízko a mohla by být na stole nejpozději začátkem příštího roku: „Po celou dobu procesu jsme spolu hovořili jako dvě společnosti. Od druhé poloviny tohoto roku se nám rýsuje možné řešení. Dohoda je prioritou a myslím, že je v zájmu obou stran“. Právě dohoda byla však ještě donedávna naprosto nemyslitelným řešením – tedy alespoň dle všech dostupných informací. Místo dohody totiž prý Apple střádal další důkazy, která chtěl použít v boji proti Qualcommu u soudu.

V letošních iPhonech byste LTE modemy od Qualcommu hledali marně: 

Krom poměrně překvapivého prohlášení o zakopání válečné sekery Moolenkopf řekl, že by Qualcomm velmi rád spolupracoval s Applem, pokud jde o 5G technologii. Jiné zdroje ale tvrdí, že Apple se v tomto odvětví přikloní raději k Intelu. „Myslím, že vždy jde o příležitost a riziko, když se koná takový velký „G přechod“. Je to příležitost v tom smyslu, že to buď necháte být, nebo budete součástí nové technologické generace. Samozřejmě spolupracujeme se všemi, rádi bychom spolupracovali i se společností Apple.“ Obě společnosti tak možná složí zbraně a dosáhnou dohody i co se 5G modemů týče. Vše by mělo být jasné během několika měsíců.

apple_Vs_qualcomm

Dnes nejčtenější

.