Zavřít reklamu

Snili jste někdy o tom, že by se všechno, co zrovna děláte na vašem iPhonu či iPadu, promítalo na TV obrazovku? Já osobně ano a dnešek je právě tím dnem, kdy se mi můj sen splnil. Na recenzi mi totiž dorazil Lightning HDMI adaptér od společnosti hoco., který dokáže naprosto jednoduše přenést obraz v iPhonu či iPadu s Lightning konektorem na jakoukoliv televizi, která disponuje HDMI konektorem. Teď si možná říkáte, že je to zbytečné, avšak dovolte mi, abych vás v následujících řádcích vyvedl z omylu. Vrhněme se tedy ihned na to a pojďme se podívat, co adaptér nabízí a co vlastně umí.

Oficiální specifikace

Nejdříve začne klasickými specifikacemi, aby bylo jasno, s čím pracujeme. Celý název adaptéru je hoco. UA4 Lightning Compatible Audio&Video HD Cable Converter… uf, vcelku dlouhý název. Prostě a jednoduše řečeno se jedná o dvoumetrový kabel s adaptérem, který dokáže všechno, co na vašem iPhonu či iPadu provádíte, přenést do televize či monitoru. Celý adaptér je Plug&Play, což znamená, že stačí, když adaptér pouze připojíte a o nic víc se nemusíte starat. A pokud si myslíte, že kvalita přenosu musí být hrozná, tak jste na omylu – tento HDMI adaptér totiž dokáže bez problémů přenést Full HD 1080p. Přenášený obraz se samozřejmě automaticky přizpůsobí velikosti televize.

Balení

Pokud se stejně jaká já rozhodnete pro vyzkoušení tohoto adaptéru, tak se možná po rozbalení budete lehce divit. Adaptér je z nějakého důvodu zabalen do růžové krabičky. Růžová samozřejmě není špatná barva, avšak nejsem si úplně jistý, zda-li bych takovou barvu zvolil právě u elektroniky. Na přední straně krabičky naleznete vyobrazený kabel, na zadní straně se poté nachází základní specifikace a certifikáty. K adaptéru se dostanete odklopením přední strany – nejprve spatříte průhledné okénko, díky kterého můžete nahlédnout na samotný produkt. Pro kompletní rozbalení už pouze stačí zboku vysunout přenosku, ve které se nachází samotný adaptér. Nic víc v krabičce nenajdeme.

Zpracování

Ke zpracování není co dodat – celý adaptér je vyrobený z hliníku. Dvoumetrový kabel, který spojuje adaptér s Lightning konektorem, je vyrobený z velice pevného silikonu a rozhodné vydrží bez sebemenšího problému i bezohledné zacházení. Možná se teď ptáte, proč se mimo Lightning a HDMI konektoru nachází ještě i USB konektor. Odpověď je naprosto jednoduchá – HDMI konektor není dostatečně výkonný na to, aby mohl samostatně „uživit“ provoz. Proto je nutné, abyste adaptéru dodali šťávu USB konektorem, který stačí připojit například do televize, či do zásuvky pomocí klasického adaptéru.

Osobní zkušenost

Nyní se dostáváme k tématu, na které jsem se opravdu těšil – jaká je tedy má osobní zkušenost s tímto adaptérem? Jednoduše řečeno – parádní. Nedovedu snad ani slovy popsat, jak mi tento adaptér dokáže ušetřit čas. Určitě všichni znáte klasickou situaci, kdy jedete na dovolenou, a po návratu chce celá rodina vidět fotografie. Celou dovolenou fotíte iPhonem a přiznejme si, asi se ne každému zrovna dvakrát chce fotky z iPhonu exportovat do počítače, a poté na flashku. Ukazování fotografií z malého displeje telefonu taktéž není to pravé ořechové. Nyní však přichází na řadu Lightning HDMI adaptér, díky kterého můžete jednoduše zobrazit fotografie z vašeho telefonu na obrazovce bez toho, aniž byste museli zbytečně složitě přenášet fotografie a videa do počítače. Když už jsem nakousl přehrávání videí, tak ani to není žádným problémem. Osobně jsem se ani jednou nesetkal s nějakými potížemi, kdy by adaptér jakýmkoliv způsobem selhal a nebo přestal spolupracovat.

hdmi_ipouzdro_Fb

Slevový kód

Ve spolupráci se společností iPouzdro.cz jsme si pro vás připravili slevový kód v hodnotě 150 Kč, který můžete na tento skvělý adaptér uplatnit. Stačí při objednávce zadat kód (bez uvozovek) „hdmilsa„. Kód je platný do 28. listopadu 2018, a proto určitě neváhejte a uplatněte jej co nejdříve.

Závěr

Doufám, že jsem vám dostatečně předvedl, co všechno můžete s Lightning HDMI adaptérem dělat. Pokud tedy chcete váš iPhone či iPad využít na promítání například fotografií, videí, či filmů, tak je pro vás tento adaptér tím pravým ořechovým. Skvělé zpracování navíc zajistí, že se adaptér po několika použitích nerozbije a bude fungovat. Taktéž nedám dopustit na délku odolného kabelu – bez problémů můžete s vašim iPhonem operovat až dva metry od televize. Přiznám se, že jsem si osobně myslel, že tyto adaptéry prostě a jednoduše nemohou fungovat, avšak šeredně jsem se zmýlil a musím říct, že jsem ani náhodou nečekal, že by to mohlo být tak jednoduché. Pokud vás tento adaptér od společnosti hoco. zaujal, tak jej můžete zakoupit pomocí odkazu níže.

Lightning HDMI adaptér hoco. můžete zakoupit buď z odkazu výše a nebo přímo na prodejně iPouzdro.cz – Vyšehradská 27, Praha.

rsz_ipouzdroprodejna
hdmi_ipouzdro_Fb

Dnes nejčtenější

.