Zavřít reklamu

Před pár dny jsme se potýkali s problémem, kdy na našich jablečných zařízeních opakovaně vyskakovalo upozornění, abychom se přihlásili k Apple ID. Nakonec se ukázalo, že se jedná o globální problém více uživatelů. Chyba se tak s největší pravděpodobností přisuzuje Applu, avšak prozatím není jisté, co tuto chybu způsobilo. Velice často se také děje, že se někteří uživatelé nemohou připojit například k App Storu. Taktéž jsme se v komentářích setkali s případem, kdy se jednomu uživateli na jeho iCloudu zobrazovala jen polovina dat a po dalších datech nebylo ani vidu, ani slechu. Pro všechny tyto vyjmenované případy a každý další případ existuje skvělá stránka, na které si můžete zjistit, jestli se jedná o poruchu na straně Applu, či jestli je problém na vaší straně.

Jak zjistit, jestli běží všechny služby Applu bez problému

Abyste zjistili, zda-li běží všechny služby v pořádku, tak stačí přejít na oficiální stránku Apple Support System Status – učiníte tak kliknutím na tento odkaz. Zobrazí se seznam veškerých služeb od Applu s puntíky. Pokud je u určité služby zelený puntík, služba běží bez problému. V případě, že má nějaká služba problémy, ukáže se vedle ní žlutý puntík a pokud je služba úplně mimo provoz, tak puntík zčervená. Velice zajímavé je, že v případě problémů některé služby či dokonce jejího úplného vyřazení z provozu se u ní po vyřešení problému objeví vysvětlení, které můžete zobrazit, když najedete na modrý text u určité služby.

Ve spodní části stránky se můžete dále přesunout na podobnou stránku, která je ale určená pro zobrazení funkčnosti služeb vývojářů. Zároveň, pokud se potýkáte s problémem, který není v seznamu vedený jako „problémový“, můžete se jednoduše přesunout na stránky podpory Applu. Úplně dole se poté nachází datum a čas, kdy byl status naposledy aktivován.

image11

Dnes nejčtenější

.