Zavřít reklamu

Ve Spojených státech byl proveden průzkum, ze kterého vyplynulo, že 55 % tamních občanů si myslí, že je zde potřeba technologické giganty více a lépe regulovat. Vláda podle nich v tomto ohledu nedělá dostatek. Průzkum provedla společnost Axios a zúčastnilo se jí 3622 plnoletých respondentů napříč celými Spojenými státy.

Takto vypadalo vysazování stromů v současném sídle Applu – Apple Parku:

Průzkum naznačuje, že by většinová americká populace mohla souhlasit s Timem Cookem, který před několika měsíci volal po přísnějších regulacích. „Myslím si, že tato situace je natolik hrozná a závažná, že je nezbytné vytvořit nějaké dobře zpracované regulace.“ řekl Tim Cook v reakci na průšvih Facebooku s Cambridge Analytica. Tato společnost tajně sbírala data z desítek milionů facebookových účtů a využívala je pro politický marketing (zejména pro americké prezidentské volby). Aféra jí ale zlomila vaz, nyní už společnost neexistuje.

Průzkum společnosti Axios byl ale o něco košatější. Po výše zmíněném z něj vyplynulo také to, že většina respondentů oceňuje, co jim technologie přinesla. 65 % dotázaných uvedlo, že smartphone zlepšil kvalitu jejich života. 63 % dotázaných uvedlo, že spí s telefonem buď v posteli, nebo jej mají uložený v těsné blízkosti postele. 51 % respondentů sdělilo, že smartphone je technologickým prvkem, bez nějž by bylo pro ně nejtěžší přežít.

FAcebook iPhone iOs app FB

Dnes nejčtenější

.