Zavřít reklamu

Apple si na svých Apple Watch dává záležet s precizností sobě vlastní, a jablečné chytré hodinky jsou s každou generací lepší, chytřejší a dokonalejší. Nejnovější Apple Watch Series 4 jsou skutečně propracované do nejmenších detailů, a každé tlačítko, každá součást složitého mechanismu zde má svůj účel. Svůj účel mají na Apple Watch Series 4 i takové maličkosti, jako jsou otvory. K čemu každý z nich slouží?

Sloty po levé straně

Po levé straně Apple Watch Series 4 si můžete všimnout dvou horizontálních úzkých otvorů. Jedná se o reproduktory – Apple je u čtvrté generace svých chytrých hodinek výrazně přepracoval, takže jsou nyní větší a hlasitější. Pro poslech hudby či podcastů budete stále ještě potřebovat Bluetooth sluchátka, Apple Watch Series 4 ale díky novým reproduktorům odvedou lepší práci, co se týče notifikací, Siri nebo telefonních hovorů.

Apple-Watch-Series-4-Holes-2

Otvor po pravé straně

Apple Watch Series 4 se od předchozích generací liší kromě jiného také tím, že na své levé straně postrádají dvojici otvorů. Je to proto, že se Apple rozhodl hodinky zbavit otvorů pro mikrofon po levé straně a nahradit je jedním jediným na straně opačné. Otvor pro mikrofon se nově nachází mezi postranním tlačítkem a digitální korunkou. Jedná se o další krok, kterému můžeme vděčit za lepší výkon reproduktorů. Recenzenti si nový mikrofon chválí a vyzdvihují lepší kvalitu hovorů i zvuku jako takového.

Apple-Watch-Series-4-Holes

Otvor pod řemínkem (nahoře)

Když své Apple Watch Series 4 zbavíte řemínku, můžete si na jejich horní straně všimnout dalšího otvoru. Pokud hádáte, že má co do činění se zvukem, jste na omylu. Podle odborníků z iFixit se jedná o malý vzduchový otvor, který pomáhá v hodinkách vyrovnat tlak, a vestavěnému barometrickému výškoměru napomáhá přesněji určit relativní výšku. U Apple Watch Series 3 se tento otvor nacházel na opačné straně zařízení.

Series-4-Holes-4-Top

Otvor pod řemínkem (dole)

Pod řemínkem – jen na dolní straně – se u Apple Watch Series 4 nachází ještě jeden otvor. Tento otvor kryje 6-pinový diagnostický port, sloužící technikům a zaměstnancům servisu k připojení hodinek na diagnostické přístroje, a umožňující přístup ke skrytým a demo funkcím. Jeho přesná funkce ale zůstává tajemstvím.

Series-4-Holes-Bottom
series-4-fb

Dnes nejčtenější

.