Zavřít reklamu

Po nedávném rozebrání iPhonů XS a XS Max se dostaly odborníkům z iFixit do rukou i nové Apple Watch Series 4 ve verzi 44 mm s LTE. Díky tomu si tak nyní můžeme udělat skvělou představu o tom, jak nové hodinky vypadají “pod pokličkou”. A že je skutečně na co se dívat. I iFixit bylo totiž z vnitřního uspořádání komponent nadšené. 

Po otevření hodinek si na prakticky ihned všimnete baterie, která se oproti té z Watch Series 3 zvětšila o 4 % a nyní tak disponuje kapacitou 291,8 mAh. Applu se též podařilo oproti předešlým generacím výrazně zmenšit Taptic Engine, který je však podle iFixit stále poměrně velký a jeho zmenšení by se mohlo v budoucnu projevit na kapacitě baterie. 

Poměrně zajímavé změny se dočkal i čipset Apple S4. Zatímco v předešlých letech jsme byli zvyklí, že jej Apple do hodinek lepil lepidlem, nyní vsadil na šroubky. Za zmínku pak rozhodně stojí i ztenčení displeje, ke kterému se Apple odhodlal i přes jeho zvětšení.

Celkově hodnotí iFixit opravitelnost Apple Watch Series 4 jako poměrně dobrou známkou 6/10. Největší problém může způsobit především odlepení displeje od těla, stejně jako v případě nových iPhonů. Pokud se však tento úkon podaří, s opravami žádné obří problémy nebudou. 

aw 4 rozbor fb

Dnes nejčtenější

.