Zavřít reklamu

Minulý týden proběhla Keynote, na které jsme se dočkali oznámení nových iPhonů i Apple Watch Series 4. Všechny představené produkty přinesly pěkná vylepšení, se kterými jsou mnozí zákazníci velmi spokojeni. Avšak je zde i jedna černá kaňka – bezdrátová nabíječka AirPower. Ta byla představena už před rokem s tím, že bude v prodeji během roku 2018. Jelikož se však na pultech obchodů doposud neobjevila, očekávalo se, že se datum spuštění prodejů dozvíme právě na keynote, což se však nakonec nestalo.

AirPower má být unikátní v tom, že u ní nebude nutné, abyste iPhone, Apple Watch či AirPody položili přesně do středu podložky. Nabíjení totiž bude dostupné ze kteréhokoliv místa na podložce a to dokonce hned u tří zařízení najednou. Právě tyto plány se však Applu podle nedávných informací nedaří realizovat a s dokončením produktu si příliš neví rady. Ve světě se tak začalo spekulovat dokonce nad tím, že Apple tento produkt zcela zrušil a pod názvem AirPower představí něco zcela jiného.

V kódech nejnovější betaverze operačního systému iOS 12.1 je však v části zabývající se bezdrátovým nabíjením stále zmínka o AirPower a to i přesto, že další části kódu byly aktualizovány. Pokud by Apple projekt odpískal, zřejmě by ze systému zmizely i jakékoliv informace o nabíjecí podložce.

Druhou indícií, kterou lze považovat za utvrzení v tom, že práce na AirPower stále probíhají, je balení iPhonu XS, ve kterém se o podložce také mluví. Konkrétně na příručce s popisem základních funkcí je na stránce o bezdrátovém nabíjení přímo zmíněna AirPower, jak můžete vidět v galerii. I podle zmínky v příručce se tak dá usuzovat, že práce na nabíječce stále pokračují a pokud ne, byly zrušeny jen před velmi krátkou dobou.

Snad se cupertinské společnosti podaří vymýtit všechny problémy a nabíječky AirPower se v dohledné době dočkáme. Uvolnění do konce roku 2018 se ale už nyní zdá jako poměrně nereálné. Ale kdo ví, třeba nás Apple ještě překvapí.

airpower fb

Dnes nejčtenější

.