Zavřít reklamu

Když vloni v prosinci vyplula na světlo světa informace o tom, že pod křídla Applu míří oblíbená služba Shazam, kterou valná většina z nás využívá pro rozpoznávání neznámé hudby, vyvolala velké nadšení. Mnoho uživatelů totiž věří, že Apple Shazam skvěle rozvine a využije pro své služby, čímž by se mohl i on a i služba posunout na zcela novou úroveň. Nicméně po pár dnech se začaly ozývat některé konkurenční společnosti a státy, které se obávaly toho, že je nákup Shazamu Applem svým způsobem protiprávní a mohl by porušit hospodářskou soutěž. To se rozhodla prověřit Evropská komise, která měla o problémovosti nákupu rozhodnout. Applu však může spadnout kámen ze srdce. 

Podle čerstvých zpráv neshledaly vyšetřující orgány nákup Applu nikterak závadný a jsou přesvědčeny o tom, že nákup hospodářskou soutěž neohrozí. Obavy, že by mohl Apple Shazam využít například k většímu protlačení své služby Apple Music na úkor Spotify, které je ve Shazamu též integrováno, tak nejspíš nejsou na místě. Tedy alespoň podle komise.

Věděli jste, že Shazam má svou vlastní aplikaci i pro Apple Watch?:

Applu tak již nyní nestojí nic v cestě v realizace jeho plánů. Ty by měly být alespoň podle jeho slov z prosince skutečně vzrušující, avšak žádné detaily bohužel nevíme. Spekulací, k čemu přesně by ale Apple mohl Shazam využít, se vyrojilo spoustu. Zda je ale nějaká z nich reálná je samozřejmě ve hvězdách. 

Tak či tak bude velmi zajímavé sledovat, jakým směrem bude Apple Shazam směrovat. A kdo ví, třeba se mu skutečně podaří tuto službu posunout na zcela novou úroveň.

Headphones

Dnes nejčtenější

.