Zavřít reklamu

Podle nejnovějšího průzkumu od společnosti Loup Ventures by letošní nabídka iPhonů mohla být, co se zájmu zákazníků týče, nejvyšší od roku 2014, kdy vyšel iPhone 6. Zájem zákazníků pořídit novější model telefonu je totiž letos mnohem vyšší než v loňském roce.

Analytická společnost sbírala data od 530 amerických zákazníků. Z nich téměř 50 % odpovědělo, že v blízké době plánují upgrade na novější model iPhonu. To je mnohem vyšší číslo, než při stejném průzkumu vloni, kdy takto odpovědělo pouze 25 %. Samozřejmě to neznamená, že si každý z nich opravdu novější model pořídí, ale je vidět vzrůstající poptávka zákazníků po nových modelech.

Dále se průzkum zaměřil i na uživatele Androidu s otázkou, zda plánují přejít na iOS. Oproti loňským 12 % letos odpovědělo kladně 19 % dotazovaných. Posledním tématem dotazníku byla rozšířená realita, o kterou se Apple čím dál více zajímá. Otázka zněla, zda se u zákazníka zvýší či sníží zájem o nákup nového telefonu, který by měl mnohem větší možnosti v oblasti rozšířené reality. Více by se o takový telefon zajímalo 32 % dotazovaných, což je opět více, než loňských 21 %. I přesto nejvíce z nich zaškrtlo i tentokrát možnost „můj zájem by to neovlivnilo“.

Obrovským tahákem by měl být hlavně 6,1 LCD model. Ten má zaujmout především cenou:

Samozřejmě nelze vyvozovat z tohoto výzkumu nějaké závěry. Především vzorek dotazovaných potenciálních zákazníků byl celkem malý a také jejich odpověď nemusí nutně odrážet to, zda si nový model iPhonu letos koupí či nikoliv. Lze tak pouze říci, že je opravdu vidět vyšší zájem než v roce 2017 a mnoho uživatelů, kteří si pořídili iPhone 6, 6s či 7 už tento rok vážně uvažují o výměně za novější model.

iphone x plus onleaks fb

Dnes nejčtenější

.