Zavřít reklamu

Díky sběratelům a aukčním serverům, jako je E-Bay, může mít kousek jablečné historie doma každý. Každý, kdo má dostatek financí. Prodej prototypů produktů značky Apple se na aukčních serverch stal v posledních letech poměrně běžnou záležitostí. Tento týden se na virtuální pulty serveru E-Bay dostal prototyp iPhonu první generace. Jeho cena stoupá a do konce aukce chybí jen osm dní.

Uživatel, který se rozhodl tento prototyp iPhonu dát do aukce, pochází z oregonského Portlandu. Původ prodávaného zařízení dotyčný zatím neobjasnil, na fotografiích jsou ale viditelné znaky, které se – stejně jako operační systém – shodují s jinými prototypy iPhonu první generace. Prodejce uvádí, že jím prodávané zařízení pochází z roku 2006 a bylo „ručně vyrobené v kalifornském Cupertinu“. Přístroj váží 144,5 gramu, což značně převyšuje váhu oficiální verze iPhonu první generace, která činila 135 gramů.

Na zadní části samotného iPhonu můžeme vidět údaje, související s vysílacími pásmy, a pod logem nakousnutého jablíčka se nachází údaje o verzi. Na zařízení běží podle prodávajícího „vícero verzí testovacího softwaru“ včetně OS X. Dotyčný zároveň ve svém inzerátu uvádí seznam nejvýraznějších rozdílů mezi zmíněným prototypem a klasickou verzí iPhonu první generace. Patří mezi ně například zcela odlišný vnitřek telefonu, včetně baterie nebo Wi-Fi komponent. Na prototypech iPhonů bývá také uveden údaj ruční výrobě v Cupertinu – nejedná se tedy o masovou produkci v Číně, jak tomu je u standardních verzí. Prototypy bývají těžší, než „čisté“ verze, a byly vyrobeny o něco dříve – u iPhonů první generace se obvykle jedná zhruba o rok 2006. V závěru inzerátu prodávající zdůrazňuje, že prototypy jsou velmi vzácné a není jednoduché takový model sehnat. Cena zmíněného modelu začínala na 10200 dolarech, dá se ale očekávat, že poroste.

iPhone Prototype fb

Dnes nejčtenější

.