Zavřít reklamu

Aj napriek tomu, že momentálne vládne svetu režim Battle Royale, hra Minecraft stále patrí medzi najúspešnejšie tituly vôbec. Známa skladačková adventúra s otvoreným svetom, ktorú si obľúbili nie len mladšie generácie, sa onedlho predstaví na iPadoch vo verzii Education Edition. Táto verzia bola spustená ešte v roku 2016, pričom ju mohli využívať študenti škôl na MacOS a Windows 10. Tvorcovia hry však oznamujú, že na jablčné tablety hra dorazí už začiatkom budúceho mesiaca.

Dostupnosť edukatívneho titulu bude závisieť od toho, či jednotlivé školy disponujú licenciou Microsoft 365 (A3 alebo A5). Pokiaľ áno, školy automaticky dostanú práva na bezplatné stiahnutie tejto hry. Inštitúcie bez spomínanej licencie budú musieť využiť voľné členstvo, ktoré je samozrejme obmedzené na určitý počet učiteľov a žiakov. Minecraft Education Edition pomáha učiteľom implementovať učebné osnovy do hravej, no edukatívnej formy. Pomocou herných prvkov sa žiaci priučia rôznym technickým zdatnostiam, tímovej práci alebo komunitnému spolunažívaniu.

Minecraft Education Edition ponúka množstvo možností, ktoré menia klasickú výučbu na zábavný projekt. 

V iOS verzii pre iPad bude zahrnutá aplikácia Update Aquatic, ktorá bude umožňovať deťom  vytvárať príbehy, podnikať virtuálne chemické experimenty alebo dokumentovať rôzne podklady prostredníctvom fotoaparátu a kamery. Niektoré lekcie v edukatívnej verzii Minecraftu zasa pomáhajú deťom lepšie pochopiť skutočnosti zahrnuté v predmetoch ako dejepis, umenie, jazyky a podobne. „Minecraft: Education Edition prináša na iPad nové a intuitívne spôsoby spolupráce medzi učiteľom a študentom, ako aj implementáciu učebných osnov a programov do hernej podoby. Táto forma učenia ponúka revolučné prvky spojené s technológiami 21. storočia, vďaka ktorým, sa žiaci rýchlejšie a efektívnejšie oboznámia s rozoberanou témou.“ vysvetľuje Kyriakos Koursaris, vedúci technológie vzdelávania pre medzinárodný vzdelávací projekt PaRK.

Navzdory tomu, ako smiešne môže tento projekt spočiatku znieť, určite sa jedná o efektívny a nenásilný spôsob vzdelávania. Pri podobných možnostiach by určite nejeden z nás uvažoval o návrate do školských lavíc. Je však veľmi nepravdepodobné, že by sa podobné spôsoby vzdelávania ujali aj u nás (aspoň nie v dohľadnej dobe).

Minecraft

Dnes nejčtenější

.