Zavřít reklamu

Někteří uživatelé Maců či MacBooků by si mohli přát vypnout všechny polohové služby. Samozřejmě se to nedoporučuje, nedoporučuje to ani Apple a ani bych vám to nedoporučoval já. Většinou se ale polohové služby vypínají tehdy, pokud pracujete v nějaké firmě, která si dbá na diskrétnost a soukromí a za žádného případu si nemůže dovolit, aby o ní bylo něco zjištěno. Pokud se pro vypnutí polohových služeb rozhodnete, tak se můžete rozloučit s některými funkcemi. Nebude vám fungovat automatické zobrazování počasí dle polohy, Siri nebude moct správně fungovat, nebudou správně fungovat mapy a také se můžete rozloučit se službou Najít můj Mac. Pokud ale i přesto chcete polohové služby vypnout, tak pokračujte ve čtení.

Jak na Macu vypnout polohové služby

V levém horním rohu klikneme na logo Apple. Z nabídky, která se rozevře, rozklikneme možnost Předvolby systému. V novém okně, které vyskočí, klikneme v prvním řádku na možnost Zabezpečení a soukromí. Zde poté v horním menu vybereme možnost Soukromí. Nyní v levém dolním rohu okna klikneme na zámek a na vyžádání se pomocí hesla autorizujeme. Poté už jen jednoduše stačí odškrtnout políčko u volby Zapnout polohové služby. Mac nás pomocí notifikace upozorní, že po vypnutí polohových služeb nebude Mac možné vyhledat pomocí funkce Najít můj Mac. Pokud souhlasíte, stiskněte modré tlačítko Vypnout.

Po vypnutí polohových služeb už tedy nebude mít žádná aplikace možnost zjistit, kde se zrovna nacházíte. Kompletní vypnutí polohových služeb tedy nedoporučuji, ledaže pracujete někde, kde to zaměstnavatel vysloveně vyžaduje.

mac poloha

Dnes nejčtenější

.