Zavřít reklamu

Jednou z největších novinek loňských iPhonů bylo bezpochyby přidání bezdrátového nabíjení, po kterém zákaznici již několik let marně volali. Toho se sice dočkali, jeho rychlost ale není taková, jakou by si nejspíše představovali. Pokud totiž potřebujete iPhone nabít skutečně rychle, bez klasického kabelu se neobejdete, což ale bezdrátovému nabíjení samozřejmě lehce ubírá na jeho využitelnosti. To by se ale mohlo letoškem alespoň částečně změnit.

Čínský portál China Times dnes zveřejnil velmi zajímavou zprávu, ve které tvrdí, že by měly letošní iPhony dostat velmi zajímavý upgrade týkající se právě bezdrátového nabíjení. Cívka pro bezdrátové nabíjení, která je umístěná pod skleněnými zády, by totiž měla být údajně vyrobena z jiného materiálu (pravděpodobně mědi), díky čemuž by se bezdrátové nabíjení zrychlilo a zefektivnilo. 

Rychlejší nabíjení bychom mohli využít i s nabíječkou AirPower:

Použití cívky z nového materiálu by nabíjení sice zrychlilo, záleželo by ale samozřejmě i na tom, jak výkonná by byla bezdrátová nabíječka se standardem Qi, která by se o nabíjení starala. Pokud by ale byla nabíječka dostatečně výkonná, což se třeba u AirPower od Applu očekávat dá, mohlo by se bezdrátové nabíjení klidně vyrovnat i klasickému nabíjení drátovému. 

Přestože zní tato zpráva skutečně skvěle a mnozí z nás by rychlé bezdrátové nabíjení určitě ocenili, jásat bychom zatím rozhodně neměli. O podobném vylepšení jsme totiž doposud neslyšeli a zdroj, který informaci zveřejnil, ověřený nemáme. Nezbývá tedy než doufat, že nám na keynote Apple tuto skutečnost potvrdí a výrazným zrychlením nabíjení se pochlubí.

iphone-8-wireless-charging-2

Dnes nejčtenější

.